Mest effektive behandlingen for Resistente warts

February 14

De fleste vanlige vorter på fingre, hender og føtter kan fjernes ved hjelp av enkle metoder. Du kan kjøpe over-the-counter-produkter, eller behandle dem med et stykke duct tape. Men noen vorter er sta og motstå konvensjonelle behandlinger. Legen din har effektive måter å behandle disse resistente vorter, alt fra lasere til spesielle medisiner.

immun~~POS=TRUNC

The Mayo Clinic sier at kroppens immunsystem kan være i stand til å bli kvitt vorter som ikke responderer på fysiske fjerning behandlinger som syre eller frysing. Immunterapi innebærer vanligvis bruker aktuelle medikamenter som stimulerer en immunrespons. Imidlertid kan en lege injisere medisinen inn i de mest resistente vorter.

retinoider

Retinoider er medisiner som er laget av vitamin A. Ifølge Mayo Clinic, kan de hindre en vorte er hudceller fra å vokse. Retinoider kan brukes som en aktuell krem ​​eller tatt som en oral medisin.

bleomycin

Bleomycin er et medikament som kan injiseres i en vorte å drepe viruset som forårsaker det. Ifølge Mayo Clinic, er denne medisinen oftest brukt som en kreftbehandling. Det er imidlertid noen ganger brukt for resistente vorter i lavere doser.

laser Surgery

Resistente vorter kan fjernes med laser kirurgi. Men dette er et kostbart alternativ, og FamilyDoctor.org advarer om at det kan etterlate et arr. Det er vanligvis forbeholdt vorter som ikke har svart på noen vanlige, mindre invasive behandlinger.