Er B-Positive en sjelden blodtype?

April 14

Blod er delt inn i typer som bruker visse røde blodlegemer egenskaper. Det er åtte blodtyper; noen er sjeldnere enn andre.

Hva er blodtype

Blodtype bestemmes av tilstedeværelsen eller fraværet av to bestemte antigener (molekyler) på overflaten av en persons røde blodlegemer, antigener A og B. Hvis personen blod bare har en antigener, er det type A; hvis den bare har B-antigener, er det skriver B. Hvis personen har begge antigener, er hennes blodtype AB. Hvis hun har ingen av delene, er det O. Disse typene er videre klassifisert ved hjelp av et annet antigen. Hvis det er til stede, er den personen Rh positive; hvis ikke, er han Rh negativ.

Hva bestemmer blodtype

Blodtype er genetisk, basert på hvilke typer blod foreldrene dine hadde.

Betydning

Blodtyper er ikke alle er kompatible med hverandre. Hvis inkompatible typer blir brukt under en transfusjon eller organtransplantasjon, vil pasientens kropp å reagere mot den annen type.

B Positiv relatevely Rare

B positiv er en av de mindre vanlige blodtyper; bare 9 prosent av folk har det. Den mest sjeldne typen er negativ AB, hvor kun en prosent har, og de mest vanlige er O positiv, som forekommer i 38 prosent av mennesker.

Fun Fact

Noen mener at folk i visse blodtyper vise visse personlighetstrekk, noe som tegnene i dyrekretsen. Personer med blodtype B anses sterk, optimistisk, kreativ, individualistisk, fleksibelt og uforutsigbart.