Hvordan sikres Omfattende Tannhelsetjenesten i Medicaid og Head Start

May 5

Hvordan sikres Omfattende Tannhelsetjenesten i Medicaid og Head Start


Medicaid og Head Start programmer gir medisinske og pedagogiske tjenester til fattige barn. Undersøkelser utført i Maryland og Wisconsin Head Start programmer viste en høyere enn gjennomsnittlig forekomst av hulrom i barn betjenes av disse programmene, som mange av dem har ikke tilgang til tannbehandling. Som et resultat, har Head Start utviklet programmer som omfatter politikk som inkluderer tidlig og periodiske Screening, diagnostikk og behandling (EPSDT) regelverk fastsatt av Centers for Medicare og Medicaid Services (CMS) for å bedre tilgangen til tannhelsetjenester.

Bruksanvisning

1 Etablere et nettverk av tannleger og tannpleiere som vil gi de tjenestene for programmet. Identifiser betalingskilde, enten det er tilskuddsmidler, refusjon direkte fra Medicaid, eller annen finansiering.

2 Rekruttere sosialarbeidere for å fungere som saksbehandlere å være bindeledd mellom tann ansatte, anlegget ansatte, og foreldrene til barna som blir servert. Dette vil sikre kommunikasjon av informasjon mellom tann ansatte og foreldre, som er ansvarlig for barnets medisinsk behandling. Sosialarbeidere bidra til å redusere antall tapte besøk ved å minne familiene til sine avtaler og ordne transport for familier i nød.

3 Etablere plasseringen for den mobile tannklinikk. Mange familier ikke får tilgang eller uinteressert i å skaffe disse tjenestene for sine barn, og bringe tjenestene til barna løser disse problemene. Markedsføre et oppsøkende program for å utdanne familier om tjenestene som vil bli gitt.

4 Gi oppfølging tannhelsetjenester med jevne mellomrom. Saksbehandlere bør følge gjennom med barn som trenger ytterligere dental intervensjon for å ta hull i tennene eller andre tannproblemer.