Betyr ta jerntilskudd Turn Your Krakk svart?

October 27
Betyr ta jerntilskudd Turn Your Krakk svart?

Iron kosttilskudd er generelt trygt for forbruk, men kan ha ubehagelige bivirkninger. Jern tabletter alltid påvirke avføring. Noen grad av fargeendring i avføringen er normal, men det er visse variasjoner i feces som er årsaken til alarmen. Hvis du er bekymret for endringer i avføringen farge, bør du kontakte lege umiddelbart.

Jern og Fordøyelse

Septik endringer er en vanlig bivirkning av jerntilskudd. Jernet er absorbert inn i systemet raskt etter inntak og bør tas med et glass juice som er høy i vitamin C for å hjelpe absorpsjon. Overvåk farge og konsistens på avføringen for noen endring. Hvis er ubehagelig passerer avføring, ta en krakk mykner eller et avføringsmiddel, etter råd fra legen din.

krakk Color

Jerntilskudd føre til at avføringen å mørkne. Noen menneskers avføring vil bli svart. Dette er ikke en grunn til alarm. Ifølge University of Maryland Medical Center, dette er faktisk en ønskelig konsekvens av å ta jern. Dersom avføringen ikke blir svart, kan det hende at supplement ikke være effektivt å bli absorbert. Dette skjer ofte med belagte tabletter eller kosttilskudd beregnet for langvarig bruk. Hvis du er bare på et kort kurs av jern, og avføringen ikke bli svart, spør en lege eller apotek for å anbefale et annet merke eller type supplement.

Hva Begrenser Absorpsjon

Foruten å ta en uegnet supplement, kan noen andre faktorer hindrer jernopptaket, noe som vil forhindre at avføring fra mørkere. Ikke ta tilskudd med te eller kaffe. Erstatte disse med juice eller vann. Ikke ta tilskudd med meieriprodukter eller samtidig som et kalsiumtilskudd eller syrenøytraliserende, da disse kan redusere absorpsjon nivåer. Prøv å ta supplement en time før måltider for å maksimere absorpsjon priser.

Andre Krakk problemer

Hvis du merker noen annen endring i avføringen, må det undersøkes. Selv om sporadisk forstoppelse er normalt, kramper medfølgende avføring er det ikke. Hvis avføringen ser tjæreaktig, har noen røde eller blodig striper, eller føre til at du smerte, kan dette være et tegn på en gastrointestinal lidelse, som kan være den underliggende årsaken til jernmangel. Den tilhørende forstoppelse kan også gjøre avføring hardt.

Råd

Avføringen forblir svart så lenge du tar supplement. Du kan bidra til å unngå å måtte ta kosttilskudd i fremtiden ved å øke jerninntak i matvarer. Gode ​​kilder til jern inkluderer rødt kjøtt, fisk, grønne bladgrønnsaker og belgfrukter. Disse vil ikke endre fargen på avføringen i måten et supplement vil.