Medisinering for Hyppig vannlating

November 24

Mange mennesker lider av hyppig trang til å urinere. Hyppig vannlating er ofte et symptom på en underliggende lidelse. De fleste behandlinger for hyppig vannlating, inkludert medisiner, fokus på å behandle årsaken, så vel som symptom.

Urge-inkontinens

Antikolinergika, en gruppe av reseptbelagte medisiner som brukes for å minske urgeinkontinens og overaktiv blærer, ofte redusere hyppigheten av vannlating. Narkotika i denne kategorien omfatter Enablex (darifenacin), Vesicare (Solifenacin), Sanctura (trospium klorid), Detrol (tolterodin) og ditropan (oksybutynin).

interstitiell cystitt

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler, for eksempel Motrin (ibuprofen) og Advil (ibuprofen), er ofte nyttig i behandling av hyppig vannlating forårsaket av interstitiell cystitt. Østrogen kremer eller patcher kan være foreskrevet for samme lidelse.

Behandling med antidepressiva

De trisykliske antidepressiva Tofranil (imipramin) brukes til å behandle kombinasjonen av trang inkontinens og stressinkontinens. Dette stoffet bidrar til å redusere følelsen av at det haster å urinere.

Behandling med dimetylsulfoksid

Reseptbelagte stoffet dimetylsulfoksid (DMSO) kan settes direkte inn i blæren med en lege. DMSO blir brukt til å redusere betennelse i blæren foringen og forhindre sammentrekninger av musklene.

Behandling av forstørret prostata

Alfablokkere er foreskrevet for prostata utvidelse. Disse medikamentene bidra til å redusere hyppig vannlating forårsaket av en mannlig forstørret prostatakjertel.

andre behandlinger

Noen tilfeller av hyppig vannlating ikke reagere effektivt til medisinsk behandling. Av og til nervestimulering, blæren distensjon eller kirurgi er nødvendig for å korrigere uorden.