Hvordan bli kvitt Apnea Acidose

January 28

Apnea er en tilstand hvor det er fravær eller opphør av pust. Som et resultat, kan karbondioksyd i blod ikke støtes ut med en normal hastighet. Dette øker blod karbondioksyd nivå og senker blodets pH-verdi, som fører til uttrykket acidose. Dette er svært giftig for kroppen. Apnea fratar også kroppen av oksygen. Dette fører til cyanose, eller blålig misfarging av et område som negler, munn eller periferier, et klart tegn på hypoksi (oksygensvikt). Den vanligste typen apnea er søvnapné.

Bruksanvisning

1 Se etter tegn på respiratorisk acidose, som inkluderer rastløshet, forvirring, kortpustethet og cyanose. Brå oppvåkning ledsaget av kortpustethet kan være en indikator også.

Snorking er den vanligste tegn på søvnapné. Dette skyldes avslapning av hals musklene (ofte kalt obstruktiv apné), feil hjernen signal (sentral søvnapné) eller en blanding av begge (kompleks søvnapné).

2 Bruk en kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin under søvn. Denne maskinen leverer lufttrykk gjennom en maske og er effektiv for moderat til alvorlig søvnapné. Trykket holder de øvre luftveiene åpne, hindre acidose ved å opprettholde frie luftveier tilgjengelig for oksygen oppføring og karbondioksid exit.

3 Bruk ekstra oksygen. Under søvn, er det tilrådelig for de med milde tilfeller av søvnapné å bruke ekstra oksygen, noe som kan administreres via en nasal spiss eller en ansiktsmaske. Dette opprettholder tilstrekkelig oksygene for celler og eliminerer sjansene for acidose. Det er viktig å bruke lave konsentrasjoner av oksygen for å opprettholde din hypoksisk stasjonen, som er det som stimulerer kroppen til å puste.

4 Bruk en muntlig enhet for å holde halsen åpen. Disse enhetene bringe kjeven frem og lindre apnea. Noen enheter holde tungen i en fast stilling. Dette apparatet skal monteres av en tannlege som skal samarbeide med legen din for å sikre en trygg og effektiv behandling.

5 gjennomgå et kirurgisk inngrep som en siste utvei. Målet for operasjonen er å fjerne overflødig vev fra de øvre luftveier for å opprettholde tilstrekkelig luftstrøm. Kirurgiske prosedyrer for å kvitte seg med apnea acidose inkluderer uvulopalatopharyngoplasty (UPPP), kjeve korreksjon, trakeostomi og Pillar prosedyren. Den type kirurgi er forskjellig fra tilfelle til tilfelle, avhengig av årsaken til apnea.

Hint

  • Ukorrigert hypoksi kan føre til irreversible celleskader.
  • Alvorlige former av apnea kan føre til alvorlig hypoksi og acidose, som kan være dødelig.