Informasjon om HACCP

April 17

Informasjon om HACCP


Ifølge Servsafe Coursebook, må bedrifter ha en Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) plan når du tilbereder mat av røyking mat for bevaring, ved hjelp av tilsetningsstoffer for å eliminere behovet for tid og temperatur kontroll, tilpasset behandling dyr, behandle og emballasje juice på stedet for senere salg, herding mat, emballasje mat ved hjelp av redusert oksygen metoder, spirende frø eller bønner, eller tilby levende, bløtdyr fra en skjerm tank.

Gjennomføre en Hazard Analysis

Undersøk maten du serverer eller pakke i forretningen. Identifisere hvor potensiell kjemisk, ville fysiske eller biologiske farer trolig skje.

Bestem kritiske kontrollpunkter

Se etter punktene under maten behandling der farer kan forebygges, redusert eller eliminert. Identifisere kritiske kontrollpunkter, eller CCP, gjør en etablering å fokusere på forebygging.

Etablere kritiske grenser og overvåkningstiltak

Sett grenser for hver CCP for å redusere farene. For eksempel, hvis den potensielle faren er kokt kylling, satt en standard for minimums indre temperatur på kokt kylling.

Bestemme den beste måten for etablering for å sikre de kritiske grensene er oppfylt. Utpeke ansatte til å overvåke grensene på hvert CCP.

Identifisere korrigerende tiltak

Lag en plan for hvordan man skal håndtere en kritisk grense som ikke er oppfylt. Bestem på forhånd hva korrigerende tiltak vil skje og skape en logg for å holde oversikt over alle gjennomførte tiltak.

Kontroller systemet fungerer

Vurdere HACCP plan ofte. Undersøke eventuelle KKP logger, poster eller diagrammer for å bestemme svakere områder og gjennomgå og oppdatere planen etter behov.

Etablere rutiner for dokumentasjon

Dokumentere HACCP plan fra skapelsen til gjennomføring. Opprettholde logger og diagrammer for CCP og korrigerende tiltak og samarbeide med leverandører som har sine egne planer for å sikre at produktet du mottar er trygg når den kommer.