Hvordan diagnostisere Testikkeltorsjon

April 1

Hvordan diagnostisere testikkelvridning. Testikkeltorsjon er en ekstremt smertefull tilstand forårsaket når sædlederen vendinger, kutte av blodtilførselen til testiklene. Testikkeltorsjon er en krisesituasjon som krever umiddelbar korreksjon. I noen tilfeller legen er i stand til å Rett ledningen manuelt, men en person som lider av tilstanden generelt trenger kirurgi.

Bruksanvisning

1 Gå straks til sykehuset hvis du har mistanke om testikkelvridning. Når sædlederen vrir testikkelen er bare salvageable i løpet av noen timer. Venter bare øker risikoen for uopprettelig skade.

2 Undersøk testiklene for plutselig hevelse. Hurtig svelling kan forekomme i en eller begge testiklene. Testikkel (e) kan være forhøyet og for smertefullt å berøre. Skade eller trening kan føre til testikkelvridning, men noen ganger er det ingen åpenbar grunn.

3 Rapporter kvalme, oppkast, magesmerter eller feber med legen slik at hun kan diagnostisere deg ordentlig. Hvis du ikke har disse symptomene, er det likevel viktig å oppsøke lege umiddelbart. Hvis mer enn 6 timer til et innlegg fra utbruddet av smerte, risiko for redusert sperm produksjon eller å miste testikkelen øker sterkt.

4 Diagnostisering testikkelvridning kan innebære bildebehandling, en urin analyse og en blodprosent. Leger vanligvis utføre disse testene i akuttmottaket. Din lege vil ringe i en urolog hvis manuell korreksjon er ikke mulig, og du trenger kirurgi.

Hint

  • Testikkeltorsjon kan skje i alle aldre, selv til nyfødte, selv om det er mest vanlig blant tenåringer.
  • Vanligvis smerte forårsaket av genital skade begynner å avta i løpet av en time eller så. Den smerte og hevelse i forbindelse med testikkelvridning ikke avtar.