Hvordan takle aggressive demente

November 10

Aggresjon ofte dukker opp hos personer som lider av demens, og er vanligvis brakt videre av følelser av skrekk, frustrasjon eller ydmykelse i pasienten. Selv om pasienter som er innlagt på sykehus er mer sannsynlig å vise aggressiv atferd enn de som blir tatt hånd om hjemme, vil aggressive demens har som regel å bli behandlet som demens utvikler seg og forverres. Mestring teknikker kan brukes for å hjelpe deg å takle en aggressiv pasient eller et familiemedlem.

Bruksanvisning

1 Ta dype åndedrag før reagere på en episode, stepping tilbake for å la pasienten eller familiemedlem plass. Hvis pasienten er ekstremt opprørt, må du kanskje gå ut av rommet i noen minutter før han har roet seg ned.

2 Vær rolig og ikke krangle med pasienten. Prøv å berolige henne eller distrahere henne fra problemet for hånden.

3 tilby hjelp til pasienten uten å virke for å ta over situasjonen. Lede ham i små trinn, ved hjelp av enkle ord og gi dem god tid til å utføre de nødvendige tiltak. Tilby ros og oppmuntring.

4 Redusere noen krav som er unødvendig lagt på pasienten, omorganisere henne dagen til en mer stress-fri rutine at hun vil være bedre i stand til å takle.

5 Hvis pasienten blir fysisk voldelig, bevege seg bort fra ham og forlate området; ikke forsøk å holde ham med mindre det er helt nødvendig for sin egen sikkerhet. Søke hjelp av en ytterligere hjelpeprogram, hvis mulig.

6 Analyser, med pasienten, hva som utløser episodene og prøve å minimere slike situasjoner i fremtiden.

Hint

  • Se etter aktiviteter for å innlemme i den daglige rutinen for pasienten at han vil nyte og kan utføre lett.
  • Vær oppmerksom på opphisset atferd eller rastløshet for å demme opp for en episode før det eskalerer og blir ute av kontroll.