Hva er Fruktose laget av?

January 23

Hva er Fruktose laget av?


Med alle de søtningsmidler på markedet i dag, kan en forbruker blir forvirret av de mange alternativene. Ett søtningsmiddel som har vært brukt i matvarer i ca 20 år er fruktose. Hva er det? Hvor kommer den fra? Dette er et par av spørsmålene folk spør om fruktose. I henhold til Encyclopedia Britannica, er fruktose et enkelt sukker som forekommer i frukt og honning, og i noen grønnsaker.

krystallinsk fruktose

Sukker oppført på en etikett som krystallinsk fruktose er et søtningsmiddel laget av maisstivelse. For omtrent 20 år, har krystallinsk fruktose vært brukt i matvarer som et søtningsmiddel. Det er et produkt av sukrose industrien og fra prosessen med oppmaling våt mais.

betraktninger

I sin naturlige form, er fruktose forbrukes ved å spise frukt, honning, eller visse grønnsaker. Fruktose forbrukes i prosessert mat er som regel krystallinsk fruktose, som er laget av mais. Sukker er laget av en kombinasjon av fruktose og glukose.

Misforståelse

Høy fruktose mais sirup er annerledes enn fruktose. Selv om fruktose er i navnet, de to sukkerarter har forskjellige sammensetninger. Høy fruktose maissirup er laget av en kombinasjon av fruktose og glukose.

effekter

Fruktose har en lavere glykemisk belastning enn sukker og er dobbelt så søt, så det kan være et bedre alternativ for folk som ønsker å spise mindre sukker. Fordi fruktose er så søt, blir mindre fruktose brukes i næringsmidler. Dette bidrar til å spise færre kalorier i form av sukker.

Søthet

Fruktose er et monosakkarid og mye søtere enn sukker eller HFCS. Forbrukere kan kjøpe fruktose på matbutikken.