Slik tester Hemoglobin

June 1

Slik tester Hemoglobin


Hemoglobin er et protein, kalt heme, som finnes i røde blodceller. Heme binder seg til oksygen i lungene, bærer det i hele kroppen, gir friskt oksygenrikt blod sin røde farge, og bærer karbondioksyd tilbake til lungene for å utstøtes. Mengden av hemoglobin er en del av en rutinemessig test kalt en fullstendig blodtelling (CBC). Normal hemoglobin for menn måler ca 13,5 til 17,5 gram per desiliter. Normalområdet for kvinner er mellom 12,0 og 15,5 gram per desiliter.

Bruksanvisning

Blood Draw Method

1. Vask hendene med en antiseptisk rengjøringsmiddel ifølge postet sykehusets prosedyrer. Etter hendene har tørket, satt på steril latex eller lateksfrie engangshansker.

2 Rengjør blodprøvetaking området på innsiden av den enkeltes albue eller baksiden av hånden med et sykehus karakter antiseptisk og kompress, eller bruke et individuelt pakket antiseptisk rensing pad, for å drepe bakterier. Knyt tourniquet rundt overarmen for å oppmuntre årer til å hovne opp med blod. Be den enkelte til å lage en knyttneve, om nødvendig, for å gjøre årer enklere å se, og å gjøre det lettere å trekke blod.

3 Stikk nålen inn den enkeltes venen og fest oppsamlingsbeger. Blod fyller ampullen. Nye ampuller kan festes til nålen inntil nok Prøver samles.

4 Løs og fjern tourniquet. Plasser en steril kompress over uavgjort området og forsiktig fjerne nålen. Påfør lett trykk og dekker området med en annen steril kompress sikret med førstehjelp tape, eller bruke en steril plaster.

5 Plasser blodprøvene i den automatiserte blod blod analysator i henhold til den aktuelle utstyrs anvisninger. Analysatoren bryter ned de røde blodlegemer i blodet, noe som gjør hemoglobin i en oppløsning. En kjemisk er lagt til som binder seg med hemoglobin for å gjøre det lettere for maskinen å oppdage. Lys skinner gjennom oppløsningen og et hemoglobin teller er tatt basert på mengden av lys absorbert.

Lancet Method

6 Vask hendene med en antiseptisk rengjøringsmiddel ifølge postet sykehusets prosedyrer. Etter hendene har tørket, satt på steril latex eller lateksfrie engangshansker.

7 Rengjør området av hælen eller finger hvor blodprøven vil bli tatt med til sykehuset klasse antiseptisk rengjøringsmiddel og sterile gasbind pads, eller de individuelt pakket, antiseptisk rengjøringskluter. Trykk lansetten forsiktig inn i huden. Påfør blod til en strimmel eller objektglass, eller samle det i en liten tube.

8 Dekk området med en steril kompress og påfør lett press for å stoppe blødninger. Sett på kompress med en annen steril kompress og fest med førstehjelp tape, eller bruke en steril plaster.

9 Plasser blodprøvene i den automatiserte blod teste maskinen i henhold til den aktuelle utstyrs anvisninger. Den prøvemaskin bryter ned de røde blodlegemer i blodet, noe som gjør hemoglobin i en oppløsning. Lys skinner gjennom oppløsningen og et hemoglobin teller er tatt basert på mengden av lys absorbert.

Hint

  • Tegning blod og ved hjelp av en automatisert blod teste maskinen skal kun utføres av lisensierte og erfarne medisinsk personell.