Foods i en Lacto-ovo-vegetarisk kosthold

September 27

Foods i en Lacto-ovo-vegetarisk kosthold


Lakto-ovo-vegetarianere spiser ikke kjøtt. Dette inkluderer rødt kjøtt, kylling, svinekjøtt, fisk og skalldyr. En person som er en lakto-ovo-vegetarianer kan velge denne dietten for en rekke årsaker: helse, etiske hensyn, innvirkningen på miljøet, etc. Imidlertid, inkludert egg og meieriprodukter, er det et vell av mat alternativer tilgjengelige for disse vegetarianere.

egg

En ovo-vegetarianer ville være vegetarianer som skyr alle kjøttprodukter, men spiser egg. Siden meieriprodukter regnes også animalske biprodukter, de unngås ved ovo-vegetarianere. Derfor kan en lakto-ovo-vegetarianere spiser egg skyld-fri, så lenge de ikke er allergisk mot dem. Dette er heldig fordi egg bære mange næringsstoffer i sine harde hvite skjell, inkludert protein, B-vitaminer, jern og sink. De er også en kalorifattig mat med 75 kalorier i ett egg.

Meieriprodukter

En lakto-vegetarisk ville være vegetarianer som ikke spiser egg, men spiser melkeprodukter. Så en lakto-ovo-vegetarianer er fri til å nyte ost (hard, myk ost, kremet ost, etc.) og melkeprodukter (iskrem, yoghurt, sjokolademelk). Noen vegetarianere som ikke spiser meieriprodukter gjør det av etiske grunner, mens andre blir på den måten fordi de er laktose intolerarnt. Når du velger melkeprodukter, mål for lite fett og fettfrie produkter, som også vil være lavt kolesterol. Meieriprodukter er gode kilder til kalsium, vitamin D og protein.

grønnsaker

Å være vegetarianer betyr å livnære seg i stor grad på et plantebasert kosthold. Ingen grønnsaker er utenfor grensene til en lakto-ovo-vegetarianer. De kan spise brokkoli, kål, paprika, aubergine, squash, mais, etc. Noen mennesker er vegetarianere av etiske grunner, andre gjør det fordi de er imot grusomhet mot dyr, mens noen mennesker velger det av hensyn til miljøet. Ifølge Mayo Clinic, de som ikke spiser kjøtt spiser mindre fett og kolesterol samlet og forbruker mer fiber enn sine kjøttetende kolleger.

soya~~POS=TRUNC

Mange vegetarianere spiser sunt og velsmakende kjøtt-alternativer fra soyaprodukter. Tofu er en vanlig en som kan egge i egg, kastet i en wok og selv gjort for å ligne en kalkun i passende navnet Thanksgiving parabolen: tofurkey. En annen vanlig soya produkt er seitan som er grunnlaget for kjøttlignende smuldrer (et alternativ til hamburger), en ingrediens i veggisburgere og brukes i falske pølser. I gjennomsnitt, kjøtt alternativer har mindre fett enn ekte kjøtt. De inneholder også protein, noe som er viktig siden en vanlig misforståelse om vegetarisk kosthold er at det ikke vil ha nok protein i den.

korn

En lakto-ovo-vegetarianer kan spise noe korn-basert produkt som muffins, bagels, brød, pasta og ris. For optimale helsemessige fordeler, bør forbrukerne velge produkter laget av hele korn. Disse vil brytes ned saktere i kroppen enn hvitt brød og vil ha mer fiber, som vil holde deg mett hele dagen.