Hvordan finne en kompetent lege

August 2

Hvordan finne en kompetent lege


Når du har helseproblemer, er det siste du kan være bekymret for kompetansen til legen din. Men det er en av de første tingene du bør tenke på når finne en ny lege, spesielt hvis du allerede har helseproblemer og komplikasjoner. Bare fordi en lege gikk til medisinsk skole og fikk lisensiert, betyr det ikke at han er den rette legen for dine behov. Ta deg tid til å gjøre lekser og finne den legen som er best for deg.

Bruksanvisning

1 Be en annen lege til å henvise deg til den type lege du leter etter. For eksempel, hvis du trenger en spesialist, fastlegen din kan sannsynligvis henvise deg til en. En henvisning gjør det mer sannsynlig at legen er kompetent, ifølge Consumer Reports.org.

2 Sjekk med din helseforsikring leverandøren. Ditt forsikringsselskap kan sende deg en liste over leger i nettverket. Derfra kan du begynne å forske på dem for å finne ut hvilken som er riktig for deg.

3 Kontakt statlige medisinske utvalget å sjekke opp på legen. Dette er som å kontakte Better Business Bureau å sjekke opp en bedrift. Finn ut om det har vært noen klager eller søksmål mot legen.

4 Slå opp legens bakgrunn. Du kan ofte finne denne informasjonen på legens nettsted, på ditt lokale bibliotek eller gjennom staten medisinske utvalget. Les opp på legens utdanning, bosted, spesialitet og erfaring på området for å finne ut om han er kompetent.

5 Snakk med folk i samfunnet. Spør rundt om legen i spørsmålet. Når du finner noen, for eksempel en venn, kollega, familiemedlem eller en nabo, som har sett legen, spør ham om hans erfaring og om han vil anbefale legen.

6 Snakk med legen direkte. Hvis legen synes å være kompetent, planlegge en avtale. Bruk litt tid på å forklare dine medisinske behov og lytte til legens anbefaling. Stol på instinktene dine. Dersom legen ikke ser ut som en for deg, finne en annen. Du må være helt komfortabel med medisinske fagfolk.