Mini Stroke faresignalene

July 19

Mini Stroke faresignalene


En mini hjerneslag er en samlebetegnelse for en forbigående iskemiske anfall (TIA). Dette skjer når et område av hjernen mister sin blodtilførsel og dermed den del av legemet den styrer ikke fungerer i tillegg. Slaglengden oppstår under et kort intervall, som varer ikke mer enn 24 timer. Mer vanlig, dette angrepet varer vanligvis bare noen få minutter. Den mini slag er i motsetning til et fullstendig slag, eller cerebrovaskulær hendelse (CVA), hvor effekten er permanent uten riktig behandling. Enten mini eller full, kan effekten av et slag vare livet ut.

årsaker

Hjernen krever oksygen for å funksjon. Blod bærer at oksygen til hjernen. Blodstrømmen kan bli forstyrret av flere grunner, noe som resulterer i en mini-slag eller TIA.
En av de viktigste årsakene til en TIA er at en blodpropp former i en av de små blodårene i hjernen. Dette kalles Thrombosis og er vanligvis innledes med en innsnevring av blodårer, tilsvarende til det i et hjerte pasient.
Andre årsaker til en TIA begynner i hjertet. En blodpropp kan dannes i hjertet, av blod som blir fanget i de små blodkarene. Det så bryter fri, blir gitt ut i blodet. Den blodpropp kan reise til alle organer, men hjernen er den vanligste reisemålet. Rusk kan også danne og sette seg fast i arteriene i hjernen, forårsaker en TIA. Sist, blodkar kan briste i hjernen, forårsaker blødning i hjernevevet.

Varselskilt

Advarselen tegn på et TIA er ikke synlig eller merkbar. Oftest, er symptomene lagt merke til før noe virker galt. En mini hjerneslag eller TIA er et faresignal i seg selv, eller en ventende slag, cerebrovaskulær sykdom. Selv om faresignalene ikke synes alvorlig, bør symptomene bli behandlet raskt.

Syntpoms

Symptomene på hjerneslag og TIA er generelt de samme, avhengig av hvilken del av hjernen er påvirket. Den største forskjellen mellom et slag og et TIA er at symptomene vil løse seg selv i et TIA. Nevrologiske skader er oftest lagt merke til først. Disse symptomene vises plutselig og oftest uten forvarsel. Disse kan påvirke en persons evne til å bevege seg og er generelt en ensidig, noe som betyr at bare en side av kroppen påvirkes.
En nummenhet svakhet i ansikt, arm eller ben er mest vanlig. Andre tegn er en plutselig nedgang i visjonen, i ett eller begge øyne, samt svimmelhet og problemer med å gå. En plutselig og alvorlig hodepine som ikke har noen annen kjent årsak er også et tegn på en TIA. Mange ganger, vil pasienter har problemer med å snakke eller bli forvirret. Disse symptomene kan være til stede alene eller kombineres med andre, og de vil komme over en pasient plutselig og ikke over tid.

Behandling

Behandlingen for TIA er mer forebygging enn kur. En TIA er en stor advarsel tegn på en kommende slag; derfor er behandling om å hindre en fremtidig hjerneslag. Pasientene er ofte plassert på Aspirin terapi. Aspirin gjør blodplatene mindre klebrige og hindrer blodpropp. Hvis en pasient er allerede på Aspirin terapi, er en anti-platelet stoff som Plavix foreskrevet av lege.

Forebygging / løsning

Det er ingen kjente medisiner eller test som vil hindre en TIA. Den største forebyggende verktøy er en livsstil endring. Redusering av risikofaktorer for hjerneslag eller TIA er viktigst. Røyking, ukontrollert diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol kan alle føre til slag eller TIA. Opprettholde en sunn livsstil og unngå disse plager kan forebygge et TIA. Mens forebygging er nøkkelen, kan pasienter ikke endre deres genetikk. Hvis det er en familiehistorie med slag, er det nødvendig å nøye overvåke symptomer.