Forstuet håndleddet symptomer og behandlinger

March 13

Forstuing oppstår når leddbånd som forbinder bein i leddet er strukket for langt og kanskje rive. En håndleddet forstuing skjer vanligvis når håndleddet er tvunget bakover av et fall på håndflaten. Symptomene varierer i intensitet, avhengig av hvor alvorlig forstuing er.

forstuing klassetrinn

Forstuinger er gradert etter alvorlighetsgrad. Grad 1 beskriver mild forstuing der senene er bare strukket. I klasse 2 moderate forstuinger, er noen av leddbånd revet. Grad 3 forstuing er alvorlig fordi ligament er helt revet, som krever medisinsk eller kirurgisk behandling.

symptomer

Symptomene er smerter, hevelse, blåmerker, en følelse av dukker ved flytting av håndleddet, og en febrilsk følelse på huden i håndleddet. Etter den umiddelbare smerten avtar, smerter under bevegelse fortsetter. Selv en liten forstuing kan føre til ubehag i flere uker.

RIS

Foretrukket omsorg for forstuinger er RICE behandling, en forkortelse for "hvile, is, komprimere, og heve." Hvil håndleddet i 48 timer, på et tidspunkt for å redusere hevelse bruke en ispose i 20 minutter, komprimere hevelse med en elastisk bandasje, og heve håndleddet over hjertet.

smerte~~POS=TRUNC midler

Aspirin kan paracetamol eller ibuprofen hjelpe med smertelindring, om nødvendig.

Medisinsk hjelp

Hvis skaden synes alvorlig eller smerte og hevelse ikke avta i løpet av 48 timer, kan du se en lege. Legen kan bruke en håndleddet skinne for å bremse den skadde området i ca en uke.

Kirurgi / rehabilitering

Hvis kirurgi er nødvendig, vil flere uker med rehabilitering innebærer å trene håndleddet for å gjenopprette styrke og bevegelse.