Utslett betingelser og symptomer

February 6

Hudutslett kan vises på huden i ulike former, og spesifikke hudutslett krever sin egen spesifikk behandling. Det er viktig å være oppmerksom på symptomer på hver hudutslett å vite hvordan man best skal behandle det.

Vannkopper

Vannkopper er en sykdom som vanligvis påvirker barn, og skaper blistery flekker over hele huden. Symptomer inkluderer flekker som sprer seg over hele kroppen, alvorlig kløe og feber.

Kviser

Akne er en hormonell tilstand som skaper puss fylte blemmer over hele ansiktet, rygg, nakke og bryst. Symptomer inkluderer pustler, papler, cyster eller knuter som er smertefulle og hovne.

eksem

Eksem er en hud utslett som skaper områder med rosa hud rundt albuer og knær som kan være svært kløende og smertefull. Symptomer inkluderer en rosa utslett, små røde nupper, kløe og tørr hud.

psoriasis

Psoriasis er et utslett som vises i hodebunnen, nakke, ansikt, bryst, armer og ben. Symptomer inkluderer en rosa utslett dekket av sølvbadevekt og kløe.

rosacea

Rosacea er en inflammatorisk tilstand som fører til at huden blir rød og å produsere akne-liknende kviser. Symptomer inkluderer en rød sommerfugl-formet utslett som vises over nesen og kinnene.