Effektiv behandling for Pustular Psoriasis

October 17

Pustuløs psoriasis er det vanlige navnet for flere hudsykdommer preget av dannelsen av pustler (blemmer) fylt med en opphopning av hvite blodlegemer. Den har en rekke potensielle årsaker, inkludert infeksjoner, følelsesmessig stress, overeksponering for ultrafiolett (UV) lys, graviditet og narkotika reaksjon. Effektiv behandling av psoriasis pustuløse varierer med formen av sykdommen til stede.

Forståelse og behandling av Von Zumbusch Pustular Psoriasis

Ifølge National Psoriasis Foundation, kommer pustuløs psoriasis i tre hovedformer. Von Zumbusch psoriasis --- også kjent som generalisert pustuløs psoriasis --- er preget av en smertefull rødhet i store deler av huden fulgte flere timer senere av pustule formasjon. Innen en til to dager disse pustler tørke opp og falle av, noe som fører til potensielt livstruende forstyrrelser i hudens normale beskyttende funksjoner. Symptomer assosiert med disse forstyrrelsene inkluderer dehydrering, rask puls, frysninger, feber, alvorlig kløe, utmattelse, anemi, muskelsvakhet og vekttap.

Hvis du opplever symptomer på Von Zumbusch, søke medisinsk behandling umiddelbart. Etter å ha bekreftet diagnose, vil legen fokusere første behandling på å gjenopprette integriteten til huden din. En typisk første skritt er bruk av antibiotika for å bekjempe infeksjon; du kan også legges inn på sykehus for å løse eventuelle tegn på dehydrering. Når du er stabilisert, vil legen bruke en av flere medisiner for å bekjempe overproduksjon av hudceller som ligger til grunn alle tilfeller av psoriasis. Vanlige alternativer her inkluderer acitretin (Soriatane), metotreksat og ciklosporin. Når den akutte fasen av din tilstand går, kan du også bli behandlet med kontrollerte doser av UV-lys, kombinert med en muntlig lys-allergifremkallende stoff som heter psoralen.

Forståelse og behandling palmoplantar pustulose

Palmoplantar pustulose (PPP) --- også kjent som lokalisert pustuløs psoriasis --- er preget av dannelsen av pustler på håndflatene og på fotsålene. Hvis du lider av denne lidelsen, vil du oppleve en rødhet i huden, etterfulgt av grupper av pustler som blir brune, skrell og skorpe over. Behandling for PPP begynner vanligvis med bruk av aktuelle medikamenter. Vanlige alternativer her omfatter kortikosteroider, salisylsyre, steinkulltjære, syntetisk vitamin D og en gruppe legemidler som kalles aktuelle retinoider. Hvis symptomene er vedvarende, kan du også bli behandlet med acitretin, ciklosporin eller metotreksat, samt UV-lys terapi.

Forståelse og behandling Acropustulosis

Acropustulosis er en mer sjelden form for pustuløs psoriasis preget av hudlesjoner ved fingertuppene eller tær som kan føre til smertefulle misdannelser i neglene og endringer i den lokale benbygning. Hvis du lider av denne lidelsen, vil legen din sannsynligvis behandle deg med de samme systemiske medisiner som brukes til å behandle andre former for psoriasis. Men i mange tilfeller viser seg acropustulosis vanskelig å håndtere, og det kan ta litt tid før en effektiv behandling er funnet.

En merknad om medisiner bivirkninger

Mange av de medisiner som brukes til å bekjempe pustuløs psoriasis bære betydelig risiko for alvorlige bivirkninger. Så mye som mulig, bør legen rotere behandlinger for å unngå komplikasjoner. Men du kan ytterligere beskytte din helse ved å spørre om detaljene i eventuelle medisiner legen din kan forskrive.