Macroglossia og Overdreven hårvekst syndromer

March 14

Macroglossia og Overdreven hårvekst syndromer


Macroglossia, hypertrikose og hirsutisme utstillingsdreven, unormal vekst av en funksjon. De kan være til stede ved fødselen eller ervervet senere, vanligvis på grunn av narkotika medisiner. Dreven vekst assosiert med syndromer signaliserer ofte andre, alvorlige underliggende sykdommer.

Hva er macroglossia?

Macroglossia er den uvanlig forstørrelse av tungen på grunn av en økt mengde vev. Ifølge eMedicine, er det flere årsaker til macroglossia, og tilstanden er dokumentert i århundrer.

Årsaker til macroglossia

Det er to hovedårsaker til den unormale tungen vekst: medfødt (tilstede ved fødselen) og ervervet. Macroglossia er ofte sett i tilfeller av Downs syndrom. Diabetes og hypotyreose er kjøpt metabolske forstyrrelser som kan føre til overdreven tunge vekst, ifølge eMedicine.

hypertrikose

Hypertrikose innebærer unormalt lang eller tett hår for en bestemt rase, alder eller kjønn. Det kan være medfødt eller ervervet (ofte legemiddelindusert). Medfødte hypertrikose egenskaper inkluderer lange, silkeaktig, upigmenterte hårene ikke kaste in-utero dekker ørene, ansiktet og skuldrene eller overdreven hår ved fødselen eller barndom som dekker hele kroppen unntatt hender og føtter. Hår kan eller ikke kan kaste etter gang.

hirsutisme

Hirsuitism også viser overdreven hårvekst, men hirsutisme er en mannlig mønster hårvekst i en kvinnelig eller barn og er androgen (mannlige kjønnshormoner) drevet, ifølge Hypertrichosis.com. Hår vokser på hunnene mage, bryster og overleppen, og er ofte legemiddelutløst.

behandlinger

Moderne behandling av macroglossia er stort sett kirurgisk, ifølge eMedicine, og den standard metode for fremstilling av tunge normale er ved kileformet utskjæring. Foreløpig ingen botemidler finnes for medfødt hypertrikose. Kosmetiske behandlinger, for eksempel elektrolyse og laser er vanlige behandlinger for både overdreven hårvekst syndromer.