Normal puls på en 17 måneder gammel

November 21

Hjertefrekvensen av et sunt smårolling kan variere enormt. I tider med sykdom eller stress, kan en 17 måneder gammel oppleve en sjokkerende økning i hjertefrekvensen. Mange ellers-sunne småbarn rett og slett har over gjennomsnittet eller under gjennomsnittet pulsen. Generelt, midlertidige økning i hjertefrekvensen er ufarlig. Imidlertid, når en unormalt høy (eller lav) puls blir opprettholdes over en lang tidsperiode, kan det tyde på en medisinsk tilstand eller en funksjonell abnormalitet i barnets kropp. Bekymrede foreldre bør ta kontakt med en barnelege med eventuelle bekymringer knyttet til barnets puls eller hjerterytme.

Forskjeller fra voksne

Mange foreldre blir bekymret for småbarn 'hjerte priser fordi de har en tendens til å være mye raskere enn voksne'. Foreldre bør aldri anta at en normal voksen pulsen er også målområdet for et lite barn. En puls på 180 slag per minutt, som ville være alarmerende i en voksen, er normalt for en tre uker gammel baby. Likeledes, en 17 måneder gammel kan ha en tilsynelatende rask puls som faktisk er innenfor normale parametre. Sakte hjerterytme (under 50 bpm) kan være normalt for noen voksne, men farlig lavt for et lite barn.

Gjennomsnittlig pulsfrekvens

National Institutes of Health har retningslinjer for leger evaluere vitale tegn til barn. Gjennomsnittlig puls for et barn mellom ett og to år er 110-115 slag per minutt, men det kan være betydelige variasjoner. En 17 måneder gammel 'er normal puls kan variere fra 80 til 150 slag per minutt. Hvert barns kropp er annerledes, og noen småbarn kan konsekvent har hjerte priser på den høye eller lave enden av spekteret. Unntatt i spesielle tilfeller, variasjoner i en pjokk hjertefrekvens er harmløse, en litt rask eller langsom puls er sjelden symptomatisk for en alvorlig sykdom.

påvirkende faktorer

Mange faktorer kan midlertidig heve en 17 måneder gammel hjertefrekvens. Aktive, nysgjerrige barn kan oppleve en økt hjertefrekvens under og etter spilletid, med en avmatning i tider med hvile og søvn. Sentralstimulerende midler, inkludert koffein og teobromin (finnes i sjokolade,) kan føre til en midlertidig heving av hjertefrekvens. Barn kan også oppleve en raskere puls når de er engstelig eller urolig; en 17 måneder gammel har et raserianfall vil nesten alltid oppleve en kraftig økning i hjertefrekvensen. Angst kan bidra til "hvite frakk takykardi", noe som fører til mange pasienter - både barn og voksne - ha raskere hjertefrekvens under en medisinsk eksamen.

takykardi

I småbarn, kan takykardi (en unormalt rask hjerterytme) være vanskelig å identifisere, siden så mange småbarn har en naturlig rask puls. Generelt kan en lege har mistanke om klinisk takykardi i et 17 måneder gammelt hvis pulsen er jevnt over 170-180 bpm. Selv i disse tilfellene, er en diagnose av takykardi ikke nødvendigvis grim: mange småbarn med takykardi er helt frisk og opplever ingen betydelige helseproblemer. Etter diagnostisering takykardi, kan en barnelege undersøke mulige bakenforliggende årsaker, inkludert skjoldbrusk sykdom, hjerte abnormiteter, og sykdommer i sentralnervesystemet.

bradykardi

Bradykardi (langsom puls) er mye mindre vanlig i småbarn. En gjennomsnittlig 17 måneder gamle vil ha en puls på 80 slag i minuttet eller mer, men alt over 70 er fortsatt generelt anerkjent som akseptabelt. En pjokk hvis pulsen er konsekvent under 50 kan bli diagnostisert med bradykardi. Som takykardi, kan bradykardi være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander, blant annet abnormiteter i sirkulasjons, endokrine og sentralnervesystemet.