Med lavdose acetylsalisylsyre og graviditet

October 22

Med lavdose acetylsalisylsyre og graviditet


Reglene for hva som er trygt å innta og hva som ikke endres for en kvinne når hun blir gravid. Det kan være en utfordring å holde styr på alle de nye reglene, som hvilke matvarer og medisiner er gunstig og ufarlig til fosteret, og som bør unngås for enhver pris. Noe så enkelt som lavdose acetylsalisylsyre (dvs. barnet aspirin) bør gjøre en gravid kvinne konsultere sin lege råd.

mulige fordeler

En lege kan foreskrive lav dose aspirin til en gravid kvinne under spesielle helsemessige forhold. For eksempel, er det generelt antatt at lavdose acetylsalisylsyre er fordelaktig til gravide kvinner som har en økt sannsynlighet for å utvikle svangerskapsforgiftning (graviditet induserte hypertensjon). Disse inkluderer kvinner med unormalt høyt blodtrykk, alvorlig nyresykdom eller diabetes eller de som har opplevd svangerskapsforgiftning i fortiden. Leger ofte foreskrive lav dose aspirin til gravide kvinner som har Antifosfolipidsyndrom --- blod som danner blodpropper og inneholder visse antistoffer.

studier

Aspirin er et anti-prostaglandin. Prostaglandin spiller en avgjørende rolle i arbeidet i arbeidskraft. Ifølge baby Center, studier viser at kvinner som tar en full dose aspirin i sin tredje trimester, spesielt, står i fare for å forlenge både graviditet og fødsel, noe som kan føre til komplikasjoner under fødselen. Ifølge forfatterne av "Hva kan man forvente når du venter," aspirin hemmer også blodpropp, som kan utgjøre en fare for blødninger hvis de tas innen to uker før levering. Enkelte studier konkluderer med at aspirin er relatert til abort når det tas tidlig i svangerskapet, men eksperter er raske til å si at en aspirin tatt av en kvinne som ikke vet at hun er gravid er ikke egnet til å skade fosteret.

Expert Insight

Ann Linden, en sertifisert jordmor skrive for Baby Center, sier at "hvis ikke din lege forskriver det, bør du unngå å ta aspirin helt." Hun skriver at selv i tilfeller der legene gjøre foreskrive lavdose acetylsalisylsyre, slik som for kvinner med høy risiko for svangerskapsforgiftning, er det ingen generell enighet om riktig dosering. Legene har også varierende meninger om hvilke saker, i form av alvorlighetsgraden av risiko, er de beste kandidatene for lav dose aspirin terapi. Til tross for denne mangelen på enighet, går Linden på å skrive at mange "eksperter mener lavdose acetylsalisylsyre terapi er trygge under svangerskapet."

Alternatives

I de fleste svangerskap, en kvinne vurderer å ta aspirin (enten vanlig styrke eller lavdose) gjør det fordi hun har en hodepine, migrene, feber eller andre vanlige smerter og plager. I slike tilfeller, eksperter anbefaler at hun finner en erstatning rette. Feber kan være farlig for fosteret, og et kjølig bad kan være mest nyttig umiddelbar løsning. Men kvinner som lider av feber bør ringe legen sin. Hvis hun tilfeldigvis har en infeksjon, vil han sannsynligvis foreskrive en trygg antibiotika i kombinasjon med paracetamol (dvs. vanlig styrke Tylenol). Legene foreslår også at hodepine lider ta paracetamol (sparsomt), få ​​nok hvile, unngå matvarer som utløser hodepine og hydrat.

Advarsel

Bortsett fra aspirin, bør gravide også unngå ibuprofen (dvs. Advil). Det anbefales at gravide lese alle narkotika etiketter før inntak rett og slett fordi aspirin er noen ganger en sekundær ingrediens. Andre navn for aspirin er salicylat eller acetylsalisylsyre, f.eks. Den sikreste alternativet er å spørre helsepersonell om et bestemt produkt er trygt eller ikke.