Habitat av Grizzly

August 3

Habitat av Grizzly


En grizzly er et stort nordamerikanske brunbjørn. Dyret lever i ulike naturtyper over hele kontinentet, og kan spise enten planter eller dyr som fisk eller elg.

skoger

I tett skog områder over hele Canada, tusenvis av Grizzlies leve relativt ensomme liv. Nesten 25.000 leve gjennom provinsene Alberta, British Columbia, Yukon og Northwest Territories, men tallene er synkende på grunn av jegere og habitatødeleggelse. Enten flat eller fjell, mange Grizzlies bor i skogkledde habitater hvor mye mat er tilgjengelig for dem.

Meadows

Grizzlies pleide å være mer tallrike i Great Plains, men mennesker har presset dem ut av denne habitat på grunn av byggingen av menneskelige miljøer, samt jakt. Mindre antall Grizzlies bor i enger, funnet sparsomt i Wyoming, Idaho, Washington, Montana og Colorado.

Tundra

Isbjørnen er ikke den eneste bjørn som bor i kalde omgivelser, tusenvis av grizzlybjørner befolke det iskalde tundra i Canada og Alaska. Grizzlies ikke gå inn i full dvalemodus, men sover i huler hvor de kan beskytte sine unger. Dyrene da leve av fettreserver til våren.