Fish Oil Vs. Plavix

August 11

I et forsøk på å gå naturlig i disse dager, er noen mennesker som har fått foreskrevet Plavix blodfortynnende bytte til fiskeolje i stedet. Plavix og fiskeolje i hovedsak gjøre det samme, tynne blodet, men er det trygt å gjøre endringen? Fiskeolje har blitt hyllet som gir helsemessige fordeler for en rekke sykdommer og plager. Men kan fiskeolje erstatte Plavix? Du bestemmer.

Fordelene av fiskeolje

Fiskeolje er hentet fra kaldt vann fisk - fet fisk som laks, makrell, tunfisk og torsk. Forbruket av disse fiskene er sagt å dra hjertet på grunn av omega-3 fettsyrer innhold. De inneholder også andre essensielle fettsyrene kalles EPA og DHA som er ment å beskytte mot utvikling av leddgikt, samt bidra til sunn hjernens utvikling, bedre syn og riktig nervesystemet fungerer. En av de viktigste funksjonene til omega-3 er å redusere fettavleiringer i blodårene.

Fiskeolje har vært studert ganske mye, og siden mange amerikanere ikke har nok fisk i kosten, det er mange fordeler som kan realiseres fra å ta fiskeolje kosttilskudd. Rapporterte fordeler inkluderer å begrense sjansene for å utvikle kreft, forebygge lav fødselsvekt og for tidlig fødsel da tatt av vordende mødre, slåss tørrhet og visjon øye problemer som oppstår med alderen, samt forebygge bipolar lidelse, schizofreni, ADHD og sinne forårsaket depresjon. Fordelene er for omfattende til å inkludere her, men mer kan finnes ved å gå www.fishoilbenefit.net.

Fiskeolje bivirkninger

Fiskeolje kosttilskudd tas i høye doser kan føre til en økt risiko for blødning. Fiskeolje kan også føre til at gass, magesyke, økt syreproduksjon, kvalme og diaré. Hvis fiskeolje blir tatt som et supplement, kan det også ha en viss forurensning fra kvikksølv. Kvikksølvforgiftning har vært et stort problem i mange år, og store konsentrasjoner av kvikksølv er funnet i selve fiskene som gir størst nytte.

Tungmetaller

Dessverre er det ikke mulig å fastslå om fisken olje eller fisken du spiser er gratis hvis kvikksølv eller andre tungmetaller. Industrial utslipp til vassdrag forurenser fisk med bly, kadmium, arsen og nikkel. Disse giftige stoffer kan føre til alvorlig forgiftning hos mennesker.

Plavix

I november 1997 Food and Drug Administration (FDA) godkjente bruk av Plavix (klopidogrel) for personer som har akutt koronarsyndrom. Plavix er utformet for å hindre blokkering i allerede skadede hjerteårer som kan føre til hjerneslag eller flere hjerteinfarkt. Plavix, når kombinert med andre medisiner, har vist seg å løse opp blodpropper og redusere dødsfall som følge av slag og hjerteinfarkt.

Plavix bivirkninger

Plavix, som fiskeolje, kan føre til en økt risiko for blødning. Pasienter som kan ha kirurgi bør informere lege og slutte Plavix inntak i minst fem dager før inngrepet. En svært sjelden bivirkning av Plavix er trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP), en lidelse som fører til blodpropp å danne i små blodårer rundt i kroppen,

Forsiktighet bør utvises når Plavix er kombinert med Prilosec. Prilosec kan lindre økningen i magen syre som er noen ganger forbundet med bruk av Plavix. Til sammen kan de irritere magen og forårsake magesår. Andre syrereduserende medisiner som Tagamet, Pepcid og zantac synes ikke å forårsake sekundære mageproblemer, i henhold til FDA.