Hvorfor er det så viktig å være vaksinert mot tuberkulose?

September 2

Hvorfor er det så viktig å være vaksinert mot tuberkulose?


Det er så mange vaksiner på plass i dag for barn og unge, som ofte er det spørsmål ved hvorfor en mer vaksinasjon er nødvendig. Heldigvis er tuberkulose vaksine anbefales ikke for hver amerikansk statsborger, men bare for de som oppfyller visse kriterier.

Tuberkulose smitter ved slimhinnedråper fra infiserte personer, og ofte påvirker lungene, noe som gjør det til en potensielt livstruende sykdom. Immunizationinfo.org sier at mer enn 25.000 nye tilfeller av tuberkulose rapporteres årlig i USA alene. Dette faktum viser at TB vaksine er meget viktig for visse mennesker å motta.

Om TB vaksine

Tuberkulose vaksine er også kjent som BCG (Bacille Calmette-Guérin) vaksine, ifølge det amerikanske Center for Disease Control. Det er ikke i dag mye brukt i USA, og er for tiden i bruk bare for dem som oppfyller svært spesifikke kriterier. De som får tuberkulose vaksine også vanligvis konsultere med en lege som er en tuberkulose ekspert før du får det.

om tuberkulose

Vanligvis de som kontrakt tuberkulose viser ingen umiddelbare tegn på infeksjon. Symptomene utvikler seg vanligvis i løpet av én til seks måneder, og kan omfatte feber, nattesvette, frysninger og hoste. TB ofte påvirker lungene og puste. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er en tredjedel av verdens befolkning nå smittet med tuberkulose Bacillus.

Hvem bør få TB vaksine

Den amerikanske regjeringen anbefaler TB vaksine for dem som har vært utsatt for noen med tuberkulose eller brukt tid med noen som er smittet med sykdommen. Dessuten er det vaksine anbefales for folk som er fra eller planlegger å reise til et område av verden der tuberkulose er utbredt. Hvis du jobber i en hjemløs ly, et fengsel eller behandling sentrum, er TB vaksine anbefales for deg. Motta TB vaksinen er svært viktig for de som oppfyller noen av kriteriene ovenfor.

Viktigheten av å være vaksinert

Noen former for tuberkulose kan være livstruende, og det er en av de viktigste grunnene for å få vaksinen hvis du oppfyller noen av kriteriene som er anbefalt av CDC. Dessuten er det viktig at du ikke kontrakt sykdommen og spre den til andre, inkludert barn, eldre og de som immunsystem er kompromittert. Hvis du jobber i en høy-risiko yrke (for eksempel helsevesenet), står du en høyere sjanse for å fange tuberkulose, så det er viktig for deg å få TB vaksine for din egen sikkerhet.

andre hensyn

Vaksinen er ikke alltid effektive for alle. Studier har vist at TB vaksinen er mest effektive når de gis i tidlig barndom, ifølge http://www.immunizationinfo.org . De som er syke, gravide, eller har forbrenninger eller hudinfeksjoner bør ikke motta TB vaksine.