Leger Vs. kiropraktikk

June 15

Det er likheter i grunnleggende pedagogiske krav til en medisinsk lege og en kiropraktisk lege. Imidlertid, fremgangsmåter for behandling av sykdom og skader variere betraktelig. En kiropraktisk lege (DC) omfatter alternativ behandling i sine behandlinger, for eksempel nærings-og fitness utdanning, akupunktur, stressmestring og urtemedisiner. En lege (MD) fokuserer mer på medisin for behandling.

Grunnleggende krav til utdanning

Selv om de grunnleggende pedagogiske krav til både kiropraktikk og medisinstudenter er like, hvert sett av læreplaner har et spesifikt fokus på ulike spesialiteter. For eksempel, kiropraktikk Studiene omfatter mer vekt på diagnostikk, røntgen tolkning og ortopedi, mens en medisinsk student vil bli pålagt å tilbringe flere timer i patologi og psykologi / psykiatri.

farmakologi

Kiropraktorer er opplært i verken farmakologi eller i invasive kirurgiske behandlinger. For en lege, er farmakologi en betydelig del av sine studier og sin praksis.

Lignende klasserom krav

Begge er nesten lik i kravene for å studere fysiologi, mikrobiologi, biokjemi og Neurology. Den samlede totale antall timer i klasseromsundervisning er omtrent den samme for hver elev.

Board eksamener

Løpende krav utdanning for leger og kiropraktorer er også sammenlignbare. En kiropraktor er nødvendig for å passere fire nivåer av National Board eksamen, sammen med en fysioterapi eksamen for å oppfylle kravene for statlige styret eksamener.

Lisensiering og videreutdanning

Etter eksamen, kan både DC og MD fortsette sin utdanning gjennom videreutdanning for å bli styret sertifisert i ulike spesialiteter, selv om styret sertifisering er ikke et krav for begge typer lege for å bli lisensiert og å øve. Kiropraktikk leger, men er nødvendig for å få videreutdanning studiepoeng hvert år for å fornye lisensen.