Kan jeg ha en kort periode etter først å bli gravid?

February 20
Kan jeg ha en kort periode etter først å bli gravid?

Blødning i første trimester av svangerskapet er relativt vanlig og ikke nødvendigvis indikerer et problem med svangerskapet. En studie fra 2003 av 221 gravide kvinner publisert i septemberutgaven av "Human Reproduction" journal fant at ni prosent av kvinnene som ble gravide i løpet av studien blødde i løpet av de første åtte ukene av svangerskapet, ofte i tiden rundt menstruasjonen. Kilden til denne blødningen var ikke identifisert, men andre forskere foreslår årsakene til denne blødningen varierer.

blødningen

Blødningen ikke er spesielt påvist i det medisinske miljøet, men det er tenkt å være blødning som følger implantasjon av det befruktede egget inn i veggen av livmor. Det oppstår vanligvis i løpet av de første 10 dager til to uker av svangerskapet, sier MayoClinic.com. Denne typen blødning anses normalt og relativt vanlig. Blødningen er vanligvis lettere enn en normal menstruasjon og varer en dag, selv om det kan etterligne din menstruasjon og varer i to dager. Det er ikke tyngre enn normal periode, Mayoclinic.com stater.

Svangerskap utenfor livmoren

Når et befruktet egg implantater seg utenfor livmoren - i slimhinnen i egglederne, for eksempel - graviditet er ektopisk og ikke levedyktig. Det befruktede egget kan ikke overleve i det området der det har implantert og risikoen for mors helse er betydelig. I tillegg kan ektopisk svangerskap sprekke egglederne, forårsaker fruktbarhet problemer. Hvis din blødning er ledsaget av magesmerter eller alvorlig, stikkende smerte, må du kontakte lege umiddelbart for medisinsk hjelp.

abort

Om lag 10 prosent til 20 prosent av alle svangerskap ender i spontanabort, melder MayoClinic.com. Hvis kroppen din ikke er klar, har problemer med det befruktede egget, har du problemer med blodpropp, eller immunsystemet er utløst av det befruktede egget, kan en abort forekomme. En viktig ting for kvinner å merke seg: MayoClinic.com sier at stress er ikke en faktor i spontanabort. Årsakene er ikke alltid klart.

Når skal ringe legen

Ta kontakt med din fødselslege hvis blødningen varer mer enn en dag, er tung eller er ledsaget av smerter i skulder eller magen. Hvis du blør og erfaring plutselige, stikkende smerter, må du øyeblikkelig legehjelp. I tillegg, hvis du mistenker at du er gravid, blør lett og føler et konstant, uproduktiv behov for å bruke toalettet, må du medisinsk hjelp, som du kanskje har en graviditet utenfor livmoren.