Hvordan gjenkjenne tegn på en ørebetennelse i en nyfødt

May 15

Øret infeksjoner er vanlig hos barn og spedbarn på grunn av deres organer 'underutvikling. Det kan være vanskelig å avgjøre om en baby har en ørebetennelse siden han eller hun ikke kan snakke. Erkjenner skilting er viktig, og heldigvis er de ofte opplagt når du vet hva du gjør.

Bruksanvisning

1 Observer nyfødte atferd for tegn som søvnløshet, irritabilitet eller for mye gråt, apati og problemer med fôring.

2 Vask hendene med hypoallergen såpe og vann før du holder babyen.

3 Tørk av endetarms området rent med bomull baller dynket i vann. Rengjør en rektal termometer fra den reneste til den skit (spiss) med en bomullsdott dynket i alkohol. Sett vaselin på tuppen og sett ½ til 1 tomme i endetarmen. Sjekk etter fem minutter.

4 Slå den nyfødte til side ved å støtte ham eller henne med din dominerende hånd, og fest med baby puter. Se etter pooling av øret sekret på begge sider med bruk av en penlight. Snuse for en stygg lukt hvis sekreter er til stede.

5 Ring eller besøk en barnelege umiddelbart hvis barnet har feber, hvis ørene er drenering eller hvis barnet synes å være i smerte.

Hint

  • Øret infeksjoner hos nyfødte kan eller ikke kan være ledsaget av feber. Smertene forverres om natten, noe som gjør det vanskelig for barnet å sove.
  • Unngå røyking i nærheten av babyen. En varm varmepute plassert på siden av den infiserte øret kan også lindre smerten midlertidig. Forlat aldri barnet uten tilsyn med en varmepute. Ikke gi øredråper eller smertestillende midler som for eksempel Tylenol eller aspirin til babyen med mindre foreskrevet av barnelege.