Bivirkninger til insektbitt

March 5

Bivirkninger til insektbitt


Selv om insekter ikke se mennesker som byttedyr, de fortsatt måtte bite eller stikke for en rekke årsaker. For å forsvare seg selv, opprettholde livet eller handle på aggresjon, vil et insekt bite eller stikke, og noen ganger slipper giftstoffer, gift eller andre kjemikalier. Ulike typer insekt og deres tilhørende giftstoffer vil føre til varierende fysiske reaksjoner på bitt eller stikk.

Bee og vepsestikk

Flere arter av bier, veps, Hornets og gule jakker kan svi. En brodd fra hver art påfører smerte, på grunn av den skarpe pigg kanten av insekt stinger. Fordi en person bee arter har unike gift eller toksin kvaliteter, kan kroppens reaksjon på stikket variere. Vanligvis blir giften eller toksinet består av melittin, histamin eller apitoxin. Folk som ikke er allergisk mot disse stikkene ofte opplever smerte, hevelse og kløe på stedet av stikket. De som er allergiske kan gjennomgå en farlig anafylaktisk reaksjon, som kan inkludere luftmangel, hevelse av flere kroppsdeler, gastrointestinale symptomer (oppkast og kramper) og tap av bevissthet. Hvis ubehandlet, kan en anafylaktisk reaksjon føre til dødsfall.

myggstikk

Myggstikk er vanlig, og nesten unngått i løpet av sommermånedene. En myggstikk menneskelig hud og injiserer spytt for å mate på blod. Vanlige reaksjoner på myggstikk involverer hevelse på påført området, rødhet og kløe. Folk allergisk mot myggstikk kan også oppleve en anafylaktisk reaksjon. Myggen spytt kan forårsake tillegg problemer hvis de måtte bære sykdommer som West Nile virus, malaria, gulfeber eller dengue feber. Tegn og symptomer på en alvorlig infeksjon vil omfatte feber, kraftig hodepine, nevrologiske ubalanser og hovne kjertler.

Brann maur biter

Brann maur er en rekke av maur som kan påføre smerte på mennesker mye større enn den felles maur. Brannen maur vil bite et menneske og deretter injisere en giftig gift kalt solenopsin i blodet. Mennesker opplever en smertefull brodd som gir følelsen av en brann brenne. Brann maur biter kan også fører til hevelse, misfarging av huden og irritasjon. Hvis allergisk mot maur bite, vil den menneskelige oppleve en anaphylatic reaksjon også.

spider Bites

Mens edderkopper er ikke insekter (de er edderkoppdyr), kan deres biter forårsake reaksjoner som ligner på insektbitt. Flere arter av edderkopp vil bite mennesker som følge av selvforsvar eller en handling av aggresjon. En edderkopp vil bruke sine hoggtenner til å levere skarpe biter. I nonvenomous edderkopper, vil et menneske oppleve litt ubehag og en liten bump i noen minutter. Reaksjoner på giftige edderkopper vare lenger enn 24 timer, og heller angripe nervesystemet (nevrotoksisk) eller vev og organer (nekrotisk). Vanlige reaksjoner på nevrotoksiske giften inkluderer magekramper, muskelsammentrekninger, overdreven nevrale aktiviteten og respirasjon problemer. Nekrotiske gift bitt kan forårsake utslett, hevelse, blodpropp, nyresvikt og i alvorlige tilfeller død.