Hvordan Cook for en eldre person

April 1

Hvordan Cook for en eldre person


Som folk blir eldre, har de en tendens til å spise mindre ", men god ernæring er mer nødvendig enn noensinne.

Bruksanvisning

1 Kontrollporsjonsstørrelser. Folk trenger færre kalorier som de blir eldre, og de bør spise en balansert, moderat kosthold for å holde vekten under kontroll.

2 Les informasjonen som følger med alle medisiner for å finne ut om det er noen kosttilskudd restriksjoner som følger med medisinen.

3 Prøv å redusere natrium inntaket av en senior statsborger, spesielt hvis han eller hun er i faresonen for høyt blodtrykk.

4 Kontroller at det er mye fiber i maten du serverer; Dette bidrar til å hindre forstoppelse.

5 Serve lav-sukker mat hvis personen du mater har diabetes eller står i fare for å bli diabetiker. En god diabetiker Cookbook vil inneholde mange nyttige oppskrifter og tips.

6 Serve hjerte-sunn mat med lite fett, lite salt og helst forberedt fra bunnen av. Forbered masse sunn hele korn og grønnsaker, og kutte ned på rødt kjøtt.

7 Kontroller at det er mye kalsium i maten du lager, eller tilby en lett absorberes kalsium supplement; Dette bidrar til å hindre tap av beinmasse og beinskjørhet i eldre mennesker, spesielt kvinner.

8 Consult et sykehus ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog hvis en eldre person må legges inn på sykehus for noen alvorlige helseproblem; Dette vil forberede deg for noen kosttilskudd restriksjoner eller ernæringsmessige behov som du kanskje ikke har vurdert.

9 Serverer mat som er lett på proteser, om nødvendig. Noen matvarer er for seig eller for klissete for protese wearers å spise komfortabelt.

10 Monitor alkoholforbruk; selv om en og annen glass vin med middag sannsynligvis ikke kan skade, og kan også ha nytte hjertet til en viss grad, er det ikke en god idé for folk i alle aldre til å drikke for mye, spesielt hvis medisiner er involvert.

Hint

  • En av biprodukter av aldring er ofte et gradvis tap av sanser av smak og lukt "mat kan begynne å virke tørt. Prøv å krydre det opp med krydder som ikke inneholder salt og vil ikke irritere følsomme mager.
  • Alltid spør folk du mater for forslag, kommentarer og spesielle ønsker. De vil nesten helt sikkert ha spesifikke smak, liker og misliker at du trenger å vite om.
  • Oppmuntre eldre mennesker å holde seg aktiv; et sunt kosthold er bra, men regelmessig mosjon er viktig, også.
  • Hvis du er bekymret for kosthold en eldre person som bor alene, kan du prøve å ta en titt inne i skap og kjøleskap når du besøker. Noen ganger, spesielt etter tapet av en ektefelle, eldre forsømmer seg fysisk, og dette kan føre til underernæring.
  • Hvis en eldre person tar noen medisiner, kan det være en god idé å unngå grapefrukt eller grapefruktjuice, som kan reagere med mange legemidler (inkludert noen antihistaminer og antibiotika) for å forsterke effekten. Hvis du ønsker å vite hvilke medisiner er berørt på denne måten, bare spør en farmasøyt, eller unngå grapefrukt juice for minst et par timer før og etter å ha tatt medisiner.
  • Hvis dine foreldre eller kjære tar mye av over-the-counter rettsmidler for fordøyelsesbesvær eller halsbrann, oppmuntre ham eller henne til å oppsøke lege. Noen ganger er disse klagene kan signalisere mer alvorlige helseproblemer.