Effekter av naturkatastrofer i Florida

May 5

Effekter av naturkatastrofer i Florida


Når folk tenker på Florida, tenker de på sol, sand og moro. Men de samme faktorene som gjør Florida en ferie destinasjon gjøre staten sårbare for naturkatastrofer. Med 1200 miles fra kysten, Floridians opplever ofte orkaner og flom. I tillegg til orkaner og flom, tornadoer og skogbranner er de vanligste katastrofene i Florida, og hver type katastrofe har ulike effekter og kostnader.

Effekter av Tornadoes

Florida gjennomsnitt 55 tornadoer per år, det tredje høyeste antallet noen stat. Florida tornadoer er ofte regn-innpakket. Regn innpakket tornadoer oppstår når det regner hardt nok til å skjule visjon, noe som betyr at folk ikke kan se tornadoen kommer i tide til å søke ly. Regn innpakket tornadoer rørt i det sentrale Florida i mars 2011, forårsaker små fly for å snu over, trær å falle ned og et telt til å kollapse, fangst 70 personer inne.

Effekter av Hurricanes

Vann omgir Florida på tre sider, noe som gjør det staten mest sannsynlig å bli truffet av en orkan. Tiåret 2000-2010 har sett tre av de 10 dyreste orkaner i Florida historie: Wilma (2005, $ 20.6 milliarder), Charley (2004, $ 16.3 milliarder) og Ivan (2004, $ 15.5 milliarder). I tillegg til økonomiske tap, kan kraftig vind og flom fra orkaner føre til døden. Fra 2000 til 2010, orkaner forårsaket 32 ​​dødsfall i Florida.

Effekter av skogbranner

Skogbranner kan oppstå i Florida når som helst på året. I gjennomsnitt har Florida nest flest skogbranner i en stat. I Florida, kan skogbranner ha positive effekter ved å styrke fauna og restaurere økologien i et område. Oftest skogbranner har negative effekter på mennesker og eiendom. I februar 2011, en brann brant 10.000 dekar, forårsaker deler av utdanningen 95 å lukke og ødelegge ett hjem.

Effekter av flom

Flom i Florida kan forekomme som en del av en større naturkatastrofe, for eksempel en orkan, eller på grunn av kraftig regn. Fordi 80 prosent av Floridas befolkning bor nær kysten, flom er en mulighet for de fleste innbyggerne. Flom har øyeblikkelige effekter: forårsaker trafikkorker, skadelige kraftsystemet og passerer vannbårne sykdommer. Flom har også økonomiske effekter som folk gjenopprette tapt eiendom. Fra 2002 til 2006, forsikret flom tap koste Floridians mer enn $ 2,3 milliarder kroner.