Hvordan depresjon påvirker et forhold?

May 21

Introduksjon

Depresjon er en komplisert, snikende og ofte feildiagnostisert sykdom. Symptomer på depresjon varierer mye fra person til person, og inkluderer ofte ting som lav energi, irritabilitet og mangel på konsentrasjon, som alle kan tilskrives andre plager. Også mange mennesker plaget med depresjon nekter å søke behandling, enten fordi de ikke tror det er noe virkelig galt, eller fordi de er skeptiske til depresjon behandlinger som narkotika eller terapi. Dessverre kan når venstre ubehandlet depresjon påvirker alle aspekter av en persons liv, spesielt relasjoner.

Anti-Social Behavior

Personer som lider av depresjon ofte trekke seg fra verden rundt dem, inkludert deres vennskap og familieforhold. Venner og familie som ikke forstår depresjon kan ta anstøt av dette uttaket, skyve den deprimerte personen lenger unna. Også deprimerte mennesker ofte lider av ukontrollert irritabilitet, noe som kan føre dem til å piske ut på de nærmeste til dem.

Avslag på behandling

Siden mange depresjon lider nekter å få behandling, deres ektefeller ofte igjen til å dele med alle familieforpliktelser, noe som kan skape mye spenning i et ekteskap. Dersom den ene ektefellen er så deprimert at han ikke lenger kan arbeide, gi barnepass eller bidra til husholdningen på noen måte, vil den andre ektefellen utvilsomt føle stress å gjøre arbeidet til to personer, og vil trolig komme til å mislike hennes partner. Depresjon kan også føre til en manglende interesse for sex og andre aktiviteter, som hobbyer og sport. Dette er spesielt skadelig for et ekteskap, da det kan føre til utroskap og / eller skilsmisse.

Følelser av ansvar

En ikke-deprimert ektefelle kan føle ansvar for hennes partner sykdom og ute av stand til å bidra til å løse problemet, og legger til hennes stress last. Hun kan skli inn i en vaktmester rolle, behandle deprimert ektefelle mer som et barn enn en partner, som ikke bare er usunt for ekteskapet, men også slik at den deprimerte ektefelle.

Tilbakefall av depresjon

Mange mennesker som lider av en bout av depresjon er utsatt for en gjentakelse. Disse episodene kan utløses av hendelser som jobb tap, et dødsfall i familien eller ekteskapelig konflikt. Dette kan gjøre et ikke-deprimert ektefelle føles som om de trenger å gå på eggeskall for å unngå å forstyrre en depresjon utsatt ektefelle.

Behandling og hvordan familie / venner kan hjelpe

Heldigvis er depresjon lindres, og i de fleste tilfeller, håndterbare eller kureres. Familie og venner av en deprimert person ville være klokt å forske på sykdommen og prøve å forstå hvilken rolle de kan spille i utvinningen. Dette inkluderer innser at de ikke er på feil, og at de ikke kan "kurere" deres deprimert elsket en på egenhånd. De bør oppfordre vedkommende til å søke behandling og prøve å hjelpe dem så mye som mulig, og samtidig opprettholde grensene for sin egen tilregnelighet.