Dehydrering av urea egenskaper

August 29

Dehydrering av urea egenskaper


Urea er skapt av leveren og blir deretter gjennomført av blod til nyrene for utskillelse. For å teste for nyre (nyre) svikt, måle mengden av urea nitrogen som er igjen i blodet etter at urea er eliminert fra blodet av nyrene indikerer hvor godt nyrene fungerer.

dehydrering

Dehydrering betyr at en person har mistet for mye væske eller ikke drikker nok væske. Oppkast og diaré kan føre til dehydrering. Extreme dehydrering er livstruende.

BOLLE

Urea blir filtrert av nyrene, men det også reabsorbert. Mengden av urea som blir reabsorbert går opp når en person er dehydrert. BUN, eller blodureanitrogen, måler mengden av urea-nitrogen som er i blodet. Urea nitrogen er et avfallsprodukt av proteinmetabolisme. Dehydrering kan resultere i en økning i urinstoff-nivå som er referert til som azotemi. Den BUN nivå kan også øke hvis en person har spist for mye protein, har en blødning i fordøyelseskanalen, er i sjokk, har nedsatt nyrefunksjon eller hjertesvikt som er resultatet av dårlig nyreperfusjon eller akutt hjerteinfarkt. Enhver som er ekstremt dehydrert kan ha en høy urinstoff på grunn av mangel på væskevolumet er nødvendig for å skille ut avfallsmateriale fra kroppen.

Over-Hydration

Over-hydrering, på den annen side, kan føre til redusert BUN. Når en person lider av SIADH, som betyr "syndrom av antidiuretisk sekresjon," the antidiuretisk hormon som er ansvarlig for å stimulere nyrene og hjelpe dem til å spare vann er ikke gjør jobben sin og i stedet fører til for mye vann for å bli holdt tilbake i blodet. Dette avfallet er ikke utskilt i urinen som det skal være. SIADH bevirker at BUN-nivået for å gå ned på grunn av volumet av fluidet i blodet har gått opp.

U & E

U & E, som er en urea og elektrolytter test, kan gjøres for å se om dehydrering eller nyresvikt er til stede, så vel som for å oppdage eventuelle forandringer som er tilstede i blodkjemien, ifølge Healthengine.com.au. Når dehydrering er til stede, vil urea og / eller kreatinin være høy. Kreatinin er en metabolsk biprodukt av muskel metabolisme, ifølge Critical Care Medicine Tutorials. Det blir filtrert og deretter skilles ut via nyrene