Hvordan takle et barn som har ADHD

December 31

Mestring med ditt barns ADHD er ikke lett. Det krever innsats, flid og litt fasthet. Du kan gjøre det. Som du lærer å takle vil du oppdage at du og barnet ditt kan ha en nær, pleie forholdet som er sunn og lovende for dere begge. Gi deg selv litt tid. Du vil komme gjennom dette ett skritt av gangen.

Bruksanvisning

Hvordan takle et barn som har ADHD

1 Godta diagnosen. Du kan ikke løpe og gjemme fra ADHD. Late det er ikke der eller at barnet ditt er akkurat som alle de andre barna er skadelig for forholdet du har med ham eller henne. Denial vil bare bringe ekstra stress som du og barnet ditt kan klare seg uten.

2 Aksepter barnet ditt. Barn med ADHD kan ikke lastes for deres tilstand. Omfavner barnet ditt for ingen annen grunn enn at hun er barnet ditt vil lære ubetinget kjærlighet, lettelser en falsk byrde hun kan bære på grunn av hennes lidelse. Å være trygg på din kjærlighet vil bygge selvtillit på barnet ditt også.

3 Fokuser på det positive. Dessverre er det altfor lett å bli fanget opp i de negative sidene ved barnets diagnose. Glemt lekser og rotete rom kan samle mer oppmerksomhet enn barnets gaver. Barn med ADHD har en tendens til å være ekstremt kreativ. Oppmuntre musikk- eller kunstundervisning som et utløp for sin energi og talent. Dette vil gå en lang vei mot å øke selvtilliten.

4 Ta en pause. Oppdra et barn med ADHD er som å skyte på et bevegelig mål med en ert skytespill. Det er rett og slett ikke lett, og kan være utmattende. Husk at det er greit å trenge å komme bort til roligere hjørner av verden en gang i blant. Verve hjelp av en betrodd venn eller slektning som har tålmodighet til å kjærlig se barnet ditt mens du komme unna for et par timer.

5 Få rådgivning. En familie psykolog kan hjelpe deg og barnet ditt med å lære å takle ADHD sammen som et team. Rådgiveren kan ha ikke bare praktiske råd, men konkrete tiltak du og barnet ditt kan ta sammen for å skape en roligere hjemme og tettere forhold.

6 Bli med i en støttegruppe. Du er ikke alene. Det er foreldre i ditt samfunn står overfor de samme slag og kamper. Å ha en gruppe som empathizes uten dom kan lette en falsk byrde av skyld du kan bære.