kvalme Cures

June 26

Kvalme er følelsen opplevd før oppkast. Det kan være forårsaket av en rekke sykdommer og tilstander, og kan stamme fra forskjellige deler av kroppen, slik som det indre øret eller mage-tarmkanalen. Selv ikke vanligvis farlig i seg selv, kan kvalme forårsake betydelig ubehag i dem som er rammet.

Medisin på resept

En av de mest populære reseptbelagte kvalme narkotika er den antihistamin Phenergan. Phenergan brukes til å behandle kvalme som følge av allergi, reisesyke og andre forhold som forårsaker svimmelhet eller ørhet i kombinasjon med kvalme.

Andre vanlige reseptbelagte antiemetika inkluderer Reglan, Compazine og Tigan. Marinol --- en syntetisk versjon av THC i marihuana --- er noen ganger brukt til å behandle kvalme forårsaket av kjemoterapi, som er resept marihuana i stater som tillater bruk for medisinske formål.

Over-the-counter medisiner

For reisesyke og allergi-relaterte kvalme, kan antihistaminer som Dramamine og Benadryl være lifesavers. De virker ved å hemme frigjøring av histamin --- en kjemisk ansvarlig for den ekle effekter av allergier som kvalme og nysing. Over-the-counter (OTC) antacida som Pepcid, Rolaids og tums er stor for behandling av kvalme forårsaket av acid reflux eller dårlig, mens loperamid (Imodium) kan bidra til å roe intestinal spasmer relatert til diaré og kvalme.

Urtepreparater

På herbal supplement gangen, vil du finne en rekke alternativer for å behandle kvalme, hvorav mange er like effektive som reseptbelagte og reseptfrie medisiner.

Ingefær er en av de mest nyttige urte kvalme midler tilgjengelig. Ifølge PubMed.gov, er ingefær så effektiv som Dramamine på å lindre visse typer kvalme, ofte med færre eller mindre alvorlige bivirkninger.

Peppermynte er en annen stor anti-kvalme rette. Det fungerer ved avkjøling i magesekken og lettelser spasmer i tarmkanalen og kan brygges inn i te eller inhaleres som en essensiell olje for rask lindring. Andre populære urte rettsmidler for kvalme inkluderer kattemynte, kamille, basilikum og røde bringebær blad.

Livsstil Modifikasjoner

Fordi kvalme er ofte forbundet med maten vi spiser, hold deg til bland matvarer og mindre måltider når det er mulig. Unngå høy aktivitet i minst 30 minutter etter å ha spist, og vurdere å bli testet for matallergi eller følsomhet.

Allergiske tilstander er ofte i roten av kvalme, og det er derfor antihistaminer er slike effektive antiemetika. Redusere eksponering for mugg, pollen, støv og andre luftbårne allergener ved å holde et tørt, ryddig hjem og unngå utendørs aktivitet mellom 5 og 10, når pollen teller er på sitt høyeste.

For de med reisesyke, holde øynene på veien når du kjører bil kan bidra til å minske kvalme. Unngå lesing eller overdreven øyebevegelser mens på veien, og prøve å sitte så stille som mulig. Avslapping teknikker og akupressur kan bidra til å redusere kvalme forbundet med angst og er effektive når de brukes sammen med andre kvalme behandlinger.

Advarsel

Hyppig eller alvorlig kvalme kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, så ta kontakt med en lege hvis symptomene vedvarer. Hvis oppkast eller diaré i mer enn to dager, søker medisinsk hjelp for å unngå dehydrering og andre alvorlige komplikasjoner.