Xylitol allergisymptomer

August 23

Xylitol er et kunstig søtningsmiddel som vanligvis finnes i mints og tyggegummi. Xylitol er et trygt sukker alternativ for personer med diabetes eller candida gjær overvekst. Dessverre, noen mennesker er allergiske og ikke behandle xylitol. Symptomer inkluderer munnsår, elveblest, oppblåsthet, gass, diaré og andre fordøyelsesproblemer. Hvis du er allergisk mot xylitol er det viktig å lese etiketter og unngå mat som inneholder denne ingrediensen.

xylitol

Xylitol, et kommersielt kunstig søtningsmiddel, er en naturlig forekommende sukkeralkohol som finnes i de fleste frukter og grønnsaker. Ren xylitol er et hvitt krystallinsk stoff som er like søt som sukrose, også kalt bord sukker, men er mye lavere i kalorier. Av denne grunn er xylitol ofte brukt som et sukker substute i tradisjonelt sukkerholdige og høyt kalori matvarer som sukkertøy tyggegummi.

fordeler

Xylitol er trygt for diabetikere fordi det absorberer sakte og påvirker ikke blodsukkeret i kroppen. Sukker, på den annen side, absorberer raskt, påvirker blodsukkeret og forårsaker et behov for insulin. Xylitol er også en anbefalt sukker erstatning for personer med candida gjær overvekst. Xylitol bidrar til å kontrollere gjær infeksjoner ved å drepe gjær, mens sukker feeds gjær og hjelper det sprer. Xylitol er også gunstig for tennene, ifølge Dr. Ellie Phillips og Xylitol.org.

ulempene

Noen mennesker er allergiske mot xylitol eller alternativt kan ikke konsumerer store mengder xylitol uten å oppleve fordøyelsesbesvær og andre symptomer. Som andre sukkeralkoholer, kan xylitol ha en lakserende effekt hos følsomme individer. Individer som ikke er allergisk mot xylitol, men er i stedet bare berørt av over forbruk kan sakte bygge opp en toleranse ved å gradvis øke xylitol i kostholdet.

allergisymptomer

Personer som er allergiske eller sensitive for xylitol kan oppleve gass, oppblåsthet, diaré, munnsår, kløe, elveblest, utslett, pustevansker og hevelse i munn eller svelg. Kontakt legen din dersom du får noen av disse symptomene etter inntak av xylitol og unngå alle matvarer som inneholder xylitol i fremtiden.

Advarsel

Laboratorietester og studier viste at meget høye doser av xylitol kan øke risikoen for nyrestein, skape surhet i blodet og interferere med leverfunksjonen. Lab studier viste også at ekstremt høye doser av xylitol for en lengre periode kan være kreftfremkallende for kreft, da det kan øke tumorvekst.