Hvordan vite fiber rik mat

December 13

Hvordan vite fiber rik mat


Spise mat rik på fiber er veldig bra for helsen, fordi den ikke bryter ned og bli absorbert under fordøyelsen. Fordi fiber ikke bryte ned, hjelper det vår fordøyelseskanal ved å fange visse molekyler og hindre dem fra å komme inn i blodstrømmen og kroppen.

Bruksanvisning

1. Det finnes to typer av fibre. Det er oppløselig og uoppløselig. Fiber selv ikke har noen næringsstoffer, men hva gjør fiber så gunstig er fordi det ikke absorberes i tarmen. Det passerer gjennom magen til tarmene griper farlige stoffer som dårlige kjemikalier, fett molekyler, kolesterol, og fjerne dem gjennom avføringen.

2 Inkludert mer fiber i kosten kan også hjelpe deg til å spise mindre, fordi det bidrar til at du skal føle deg fornøyd lenger.

3 Uløselig fiber kan også hjelpe med forstoppelse. Dette er fordi det er absorberende og vil suge opp mye vann i tarmen. Ved å slikke mye vann vil det hjelpe deg å passere avføring mer komfortabelt

4 Fiber kan finnes i mange forskjellige steder. Kjøp produkt som har hele korn på etiketten, som pasta og brød.

5 Grønnsaker og frukt inneholder også mye fiber. Ikke glem at mye fiber er i skallet, så prøv å spise mer av skallet (hud) av frukt og grønnsaker.

6 Erter og bønner er veldig bra med inneholder fiber.

7 Fiber kan ha en tendens til å gi deg ubehag med gass, så langsomt øke til kosthold hvis du ikke er vant til det. Øk inntaket hver par dager.