Faser i Sørg

May 13

Faser i Sørg


Dr. Elisabeth Kubler-Ross pioner studier på sorgprosessen og død, og skrev "On Death and Dying" i 1969. Hennes banebrytende bok først identifisert fem faser av sorg. Selv om Dr. Kubler-Ross viser en sekvens for sørgende faser, var dette ikke ment å være en bestemt rekkefølge, men er typisk for mange sørgende mennesker. Folk kan hoppe faser. Disse fasene av sorg kan også inkludere opplevd tap, slik som avhengighet utvinning, tap av en lem og post-traumatisk stresslidelse. Forstå disse fasene bedre kan utruste de som arbeider med sorg, sammen med sine familiemedlemmer og støtteapparat, som de går gjennom prosessen.

.

Sjokk

Sjokk og fornektelse fungere som en beskyttende mekanisme for å hjelpe folk å bli vant til tanken på tapet. Folk i denne fasen lurer på om de kan gjøre det gjennom hver dag. Naturen er slik at den sørgende person tid til å behandle inntil han vokser seg sterkere.

harme

Sørgende mennesker opplever ofte sinne etter at de går gjennom fornektelse. Ved å gå gjennom prosessen, vil helbredelse kommer. Anger nesten alltid vil omfatte de etterlatte sin krets av familie og venner. Anger dekker dyp smerte og sorg person kan ha problemer med å akseptere komfort på dette stadiet. Imidlertid viser sinne personen har beveget seg forbi fornektelse.

Regrets / forhandlinger

I denne fasen, prøver personen til å gjøre avtaler med Gud. Han kan stille spørsmål ved sine egne handlinger, eller angrer tingene han sa eller gjorde til den avdøde. Skyldfølelse kan bidra til anger. Han ønsker bare livet slik det pleide å være. Noen mennesker forhandle med Gud eller undersøke alternative behandlinger.

Tristhet

Tristhet og depresjon satt i etter forhandlinger. Dette stadiet synes uendelig, men det er ikke relatert til psykisk sykdom, bare en vanlig reaksjon på tap. En del av dette inkluderer uttak, tristhet og en kamp med fokus på selv de mest grunnleggende oppgaver. Depresjon ofte har blitt kalt sinne slått innover. Familiemedlemmer kan føle seg hjelpeløs, men må huske på at dette er den siste fasen før aksept.

Godkjennelse

Aksept står overfor det faktum at du er glad i er borte permanent og akseptere denne nye virkeligheten. Det betyr ikke at hun mener det er greit at personen er død. Imidlertid er hun i ferd med å reinvolve seg med tidligere aktiviteter og kan forfølge nye interesser også. Denne prosessen kan ta lengre tid for noen enn andre, og den enkelte må gis tid til å arbeide gjennom sorgen.