Den beste måten å håndtere smerte av leddgikt

December 6

Leddgikt smerte kan være korte, akutte utbrudd som kommer og går med regularitet, eller det kan være en alvorlig, konstant smerte som noen ganger er ille nok til å føre til emosjonelle nød. Nøkkelen til å leve med leddgikt er å vite hvordan man skal håndtere smerten når det kommer, og det er flere metoder for å gjøre det, avhengig av alvorlighetsgraden og regularitet av smertene.

Hot / Cold terapi

Ved hjelp av varme og kulde til nummen og slappe av leddgikt smerte er en rask metode for lettelse uansett alvorlighetsgrad eller regularitet av ubehag. Det fungerer på samme måte som varmt / kaldt terapi hjelper ømme muskler: Kulden numbs smerte og deretter varmen dulls og slapper det, bidrar til å spre ubehag. De fleste stoff butikker selger alt-i-ett varm / kald klosser, men du kan også bruke enkle husholdningsartikler for å oppnå samme effekt. Bruke noen is pakket inn i et håndkle tynn i flere minutter, etterfulgt av en fuktig håndkle som er blitt oppvarmet i mikrobølgeovnen.

Massasjer

Selv om leddgikt innebærer smerter i bein ledd, kan det også føre til ubehag i musklene rundt leddene. De kan bli anspent eller anstrengt, noe som igjen vil bare forverre leddgikt smerte selv. En beroligende massasje av området vil bidra til å eliminere dette problemet samt slappe av noen av leddgikt smerte. Dette er en spesielt nyttig behandling på større områder som skuldrene eller kneledd; hender og føtter er lett massert også.

medisinering

Både over-the-counter og reseptbelagte medisiner kan ofte brukes til å behandle ulike nivåer av leddgikt smerte. Som med alle reseptbelagte smertestill dette er ikke en permanent løsning, men en kort utsettelse. Du kan også vurdere å prøve aktuelle anti-inflammatorisk kremer. Disse er ofte best brukt på hendene, og bidra til å redusere smerte ved å hindre betennelse i berørte ledd.
Mer alvorlig eller konstant leddgikt smerte er ofte behandles med reseptbelagte medisiner. Noen ganger reseptbelagte smertestillende er gitt for å hjelpe deg å takle en særlig smertefull episode, men disse må tas med forsiktighet som de kan være vanedannende.
Kortikosteroider kan injiseres i berørte områder. Dette er en resept-klasse anti-inflammatorisk medisin som reduserer hevelse i leddene.

Kirurgi

Kirurgi er ofte betraktet som den siste utvei metode for å håndtere leddgikt smerte og bør egentlig bare brukes hvis smertene blir så alvorlig det konsekvent forstyrrer dagliglivet eller vanlig bevegelse. Det er flere kirurgiske prosedyrer, avhengig av ulike faktorer knyttet til leddgikt, og legen din vil bidra til å velge det beste løpet av handlingen. Ofte skadet brusk i og rundt leddet kan repareres ved artroskopisk kirurgi. Andre ganger, derimot, må felles for å bli erstattet med en kunstig motstykke (kne og hofteprotesekirurgi).