Hvordan Heal leddgikt

April 1

Leddgikt, en revmatisk sykdom, som forårsaker stivhet og smerter i leddene. Smerten varierer fra mild til alvorlig, og sykdommen kan potensielt skade andre organer, som for eksempel øyne og hud. Leddgikt er den ledende årsak til uførhet i Amerika, påvirker anslagsvis 46 millioner mennesker, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Behandling for å helbrede artritt, avhenger av mange faktorer, inkludert typen av leddgikt til stede, antallet av ledd påvirkes, alvorligheten av smerte og generelle helse.

Bruksanvisning

Hvordan Heal leddgikt

1 Delta i et treningsprogram som er godkjent av lege eller fysioterapeut. Fysisk aktivitet, når det gjøres riktig, kan øke fleksibilitet, redusere smerte og stivhet i leddene, bedre muskelstyrke og økt energi, ifølge Arthritis Foundation. Øvelsen vil også hjelpe til med vekttap, noe som vil redusere felles belastning og bidra til å helbrede leddgikt.

2 Spis et sunt og balansert kosthold. Mens det er ingen spesiell diett vist seg å helbrede leddgikt, vil en diett høy i frukt, grønnsaker og helkorn hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt og gir deg den energien som trengs for å helbrede, ifølge Mayo Clinic.

3 Ta medisiner for å lindre smerten av leddgikt, bedre mobilitet og redusere betennelse. The Mayo Clinic sier at det er fire primære typer medisiner som brukes til å behandle leddgikt: ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, steroider, sykdomsmodifiserende antirevmatiske medisiner og immunundertrykkere. TNF-alfa-hemmere, anakinra, abatacept og rituximab er andre medisiner for tiden tilgjengelig for å bidra til å helbrede leddgikt.

4 Prøv varme eller kulde terapi for å bidra til å helbrede leddgikt og gjøre smerte utholdelig. Varme terapi involverer bruk av mikrobølger, fuktig varme eller ultralyd for å øke blodstrømmen, fleksibilitet og smerte toleranse. Cold terapi fungerer ved lammende nervene som omgir arthritic ledd, lindrende betennelse og forebygge muskelkramper.

5 Bruk en spenne eller skinne for å støtte dine svake og smertefulle ledd og gi dem tid til å hvile og helbrede. Splinter brukes til helt eller delvis immobilisere de berørte felles, avhengig av foreskrevet løpet av behandlingen. Splinter og bukseseler bør kun brukes under tilsyn av en lege eller terapeut, som feilaktig bruk kan skade leddene og øke smerter og stivhet.

6 Få hjelp med et hjelpemiddel, for eksempel en stokk eller sko innsatsen. Canes kan øke mobilitet og redusere presset på arthritic ledd og innleggssåler kan bidra til å lindre smerte mens du går. Andre hjelpemidler inkluderer spesielle verktøy for å hjelpe med finmotoriske aktiviteter, som å lukke glidelåser, åpne krukker og holde kjøkkenutstyr.

7 gjennomgå operasjon for å reparere skadede ledd, lindrer smerte og gjenopprette funksjonen. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), anthroscopic kirurgi, bein fusion, protesekirurgi og osteotomi er de viktigste typer kirurgi brukes til å helbrede leddgikt. Snakk med legen din for å finne ut hvilke kirurgiske prosedyren er den mest hensiktsmessige for din diagnose.

8 Spør legen din om å ta kosttilskudd for å helbrede leddgikt og redusere smerte. Den NIAMS sier at en rekke kosttilskudd kan være gunstig for felles helse, inkludert SAM-e, DHEA, Glucosamine and chondroitin sulfate.

9 Slapp av og hvile for å helbrede leddgikt og administrere smerte. I tillegg til felles smerte og stivhet, fører til artritt betydelig tretthet. For din tilstand å forbedre, må du lytte til kroppen din og hvile når det trengs. Ta hyppige pauser, og sove når du er trøtt. Hypnose, dyp pusting og guidede bilder er gode på å redusere stress og hjelpe med smerte kontroll.

Hint

  • NIAMS anbefaler en øvelse regime som inkluderer en balanse mellom range-of-motion øvelser, stretching og aerobic øvelser for å bidra til å helbrede leddgikt. Å gjøre endringer i ditt hjem kan hjelpe deg å leve trygt med leddgikt. Installer Håndtak i dusjen, kan du bruke et sete mens du tar en dusj, heve høyden på toalettsetet og stole på hjelpemidler for å sikre din sikkerhet og komfort.
  • Det amerikanske Food and Drug Administration advarer om at du tar NSAIDs over lengre tid kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, gastrointestinal irritasjon og blødning og nyreskader.