Beste måtene å redusere kolesterolet hos barn

June 29

Kolesterol i blodet er nødvendig, uavhengig av alder, og blir brukt til å fremstille cellemembraner og noen avgjørende hormoner. Selv om kolesterol er nødvendig, kan for mye kolesterol danne fettavleiringer som reduserer blodstrømmen til hjertet og hjernen. Kardiovaskulær sykdom ofte er forankret i barndommen, selv om hjerteinfarkt og hjerneslag ikke skje før senere i livet.

Faktorer i barndommen Kolesterol

Tre faktorer bidrar til kolesterol nivåer: kosthold, arv og fedme. Den eneste ukontrollerbar medvirkende faktor er arvelighet. Barn som er i faresonen for høyt kolesterol bør screenes så tidlig som i en alder av to og senest 10. Kolesterol hos barn og tenåringer regnes som høy når nivået er over 200 og LDL kolesterol er 130 eller høyere.

Kosthold

En diett høy i mettet og trans fett øker kolesterolet. Kroppen får all den kolesterol den trenger fra leveren. Alle ekstra kolesterol kommer fra mat.

En diett rik på fiber senker kolesterolet. For å finne ut hvor mange gram fiber et barn eldre enn to år bør spise daglig er å legge fem til barnets alder i år. Ungdom, eldre enn 15, rådes til å konsumere over 25 gram. For barn eldre enn to og ungdom, bør daglig kolesterol være mindre enn 3000 milligram, med bare 7 prosent av fettet kommer fra mettet fett og mindre enn en prosent kommer fra trans fett.

Ved å følge matvare tips nedenfor, bør en nedgang i kolesterolnivå følge.

• Spis magert kjøtt eller alternativer som belgfrukter, fisk og tofu eller soyaprodukter.
• Spis fiber. Fiberrik mat inkluderer: hele korn brød og korn, epler, appelsiner, bananer, bær, sviske, pærer, grønne erter, belgfrukter, artisjokker og mandler.
• Begrens fett inntaket til 30-35 prosent for to- og tre-åringer og mellom 25 og 35 prosent for barn som er eldre enn fire.
• Unngå fast fett.
• Begrens forberedt bakevarer.
• Drikk lettmelk eller nonfat meieriprodukter og melk.
• Unngå tilsatt sukker.

Weight Control

Å være overvektig øker barnets sjanse for å ha høyere kolesterol. Legge mer fiber i et barns kosthold, og redusere fett. Hele familien skal være forpliktet til barnets vekt tap, noe som krever atferdsendring, utdanning og støtte.

Trening

Daglig mosjon vil redusere kolesterolet og øke det gode kolesterolet. HDL er det gode kolesterolet som finnes i kroppen som bærer kolesterol vekk fra blodårene til leveren og fjerner overflødig kolesterol fra arteriell plakk.