Hvordan finne ut fiber i mat

February 26

Fiber er nødvendig for god ernæring, men de fleste amerikanere får ikke nok. The Daily referanseverdi (DRV) for fiber som vist på nødvendig mat etiketter er 25 gram per dag basert på en 2000-kalori diett eller 30 gram per dag basert på en 2500-kalori diett. I 2002, Food and Nutrition Board of National Academy of Sciences Research Council utstedt Dietary Reference inntak (DRIs), en annen måte å måle fiber inntaket. DRI for voksne menn er 38 gram per dag opp til 50 år, og 30 gram per dag mer enn 50 år for voksne kvinner, er DRI 25 gram per dag opp til 50 år og 21 gram per dag for alderen 51 og oppover.

Bruksanvisning

Beregning fiber inntaket

En Bestem hvor mye fiber du bør spise hver dag, i henhold til DRI eller DRV referanseverdiene.

2 Hold styr på maten du spiser for en hel dag. Listen alt du spiser og antall porsjoner i en bærbar PC.

3 Bestem hvor mye fiber du får fra pakket mat ved å sjekke Ernæring Fakta etiketten. Se etter "Kostfiber" under "Total Karbohydrater" i den øverste halvdelen av etiketten. Dette viser deg hvor mange gram fiber finnes i hver servering av mat. Merk dette nummeret ved siden av maten i den bærbare datamaskinen.

4 For matvarer som ikke inneholder Ernæring Fakta etiketten, slik som rå frukt og grønnsaker, har du to alternativer: Du kan sjekke fiberinnholdet via en online Kostfiber diagram som den referert nedenfor, eller du kan kjøpe en lomme guide, for eksempel "The karbohydrater, fiber og sukker Counter" av Annette Natow og Jo-Ann Heslin på veiledende kassedisker, i bokhandler eller på Internett. Merk disse teller i den bærbare datamaskinen.

5 Legg opp fiberinnholdet i maten du har spist. Sammenlign dette beløpet til din målgruppe totale å se hvordan fiber inntak sammenlignes med den anbefalte mengder.

Hint

  • Du kan se følgende vilkår på matemballasje - her er hva de betyr:
  • Høy fiber: Inneholder 5 gram eller mer per porsjon
  • God kilde til fiber: Inneholder 2,5 til 4,9 gram per porsjon
  • Mer eller lagt fiber: Inneholder minst 2,5 gram mer per porsjon enn referanse mat
  • Det er mulig å få for mye av en god ting. For mye fiber kan redusere mengden av kalsium, jern, sink, kobber og magnesium som absorberes fra mat, forårsaker mangler av disse næringsstoffer.