Matvarer som forårsaker leddgikt Flare-Ups

December 9

Alle som lider av leddgikt er alltid på utkikk etter noen tips som vil hjelpe lindre og forebygge sine symptomer. Hevelse og smerte er vanlige faktorer som er en del av vår hverdag. Medlemmer av det medisinske samfunnet har lenge blitt enige om at kosthold spiller en viktig rolle i forvaltningen av leddgikt symptomer. Knowing matvarer som forårsaker leddgikt flare-ups kan hjelpe de av oss som lider med sykdommen å hindre noen av vår smerte.

Er det en Food Connection?

Ifølge Deborah Cooper av ProHealth.com, et nettsted dedikert til å hjelpe folk med medisinske problemer med å finne løsninger for å bedre håndtere sine symptomer, mens lever med sykdommen, "matvarer som poteter, tomater og aubergine, noen ganger referert til som" Nightshade matvarer, "kunne være årsaken til stive ledd, smerte og inflammasjon ".

Cooper fortsetter med å si at mens mange leger tvil sammenhengen mellom mat og leddgikt symptomer, mange andre refererer til studier som støtter teorien.

The Dairy Trigger

AllergyTopics.com fulgte en rekke studier som deler den konklusjon at matvarer som utløser leddgikt smerte og hevelse inkludere meieriprodukter, mens meieriprodukter er ansett som en stor gjerningsmann, studiene også advare mot andre matvarer, blant annet mais, rødt kjøtt, havre, hvete, rug, sitrus frukt, egg, poteter og nøtter.

Høyt fettinntak

VegSource.com har rapportert om en studie av pasienter med revmatoid artritt matet en lav-fett vegan kosthold. Pasientene som deltok i studien rapporterte etterpå at de hadde merkbar lettelse fra deres leddgikt symptomer.

Alkaline Diet

Ifølge medisinsk nettsted Medicinenet.com mange eksperter anbefaler alkalisk kosthold. Denne dietten utelukker syrer, som sies å utløse leddgikt symptomer. Denne dietten tillater ikke sukker, kaffe, rødt kjøtt eller syrlig frukt.

Gluten

Noen matvarer kilder vil bli vanskeligere å unngå enn andre. Gluten er et eksempel på dette. Alternatives4arthritis.com rapporterer at mange opplever at de har bedring i sine symptomer når gluten elimineres fra kostholdet. Gluten finnes i hvete, rug, bygg og havre. Vanskeligheten er at gluten inngår som en ingrediens i et så stort utvalg av matvarer som det kan være vanskelig å unngå. Ingen ville forvente å finne gluten i sin iskrem, men det er ofte brukt som en bindende ingrediens.

Den gode nyheten er at som offentlig oppmerksomhet har vokst om dette problemet, er det et bredt utvalg av glutenfrie produkter nå tilgjengelig på alle lokale supermarked. Også mange vanlige produkter nå har en klar banner på emballasjen proklamerte at det er et glutenfritt produkt. Likevel må de som ønsker å eliminere gluten helt fra kostholdet bli dyktigere til å lese etiketter.