Kortsiktige effekter av Chewing sukkerfri tyggegummi

October 24

Tygging sukkerfri tyggegummi kan ha både gode og dårlige effekter. Den gode nyheten er at å tygge sukkerfri tyggegummi etter måltider kan bidra til å redusere forekomsten av hulrom. Den dårlige nyheten er at tyggegummi som inneholder kunstig søtningsmiddel sorbitol kan føre til fordøyelsesproblemer, spesielt når tygget i overkant. Moderasjon er nøkkelen til å unngå problemer.

nøytraliserer Plakk

Tygging sukkerfri tyggegummi etter måltider stimulerer flyten av spytt, som nøytraliserer surheten av plakk tilstede i munnen etter å ha spist. I sin tur, kan det bidra til å forhindre dannelse av hulrom. En studie publisert i Journal of American Dental Association fant at barn som tygget sukkerfri tyggegummi i 20 minutter etter måltider hadde om lag 10 prosent færre tilfeller av ny tannråte enn barn som ikke hadde tygget tyggegummi.

Diaré

Sukkerfrie tannkjøttet som inneholder sorbitol kan forårsake diaré. Roger Clemens, professor i farmakologi ved University of Southern California, sier årsaken er at kroppen ikke tar opp sorbitol også, noe som fører til overflødig vann inn i fordøyelseskanalen, og som kan føre til diaré. Han foreslår å konsumere sorbitol i moderate mengder. Siden sorbitol er ikke bare i tyggegummi, men også i noen godteri og enda noen tannkrem, bør du være klar over din totale inntaket fra alle sukkerfrie produkter.

Sorbitol Versus Aspartam

De fleste sukkerfri tyggegummi solgt i USA inneholder aspartam, markedsført som NutraSweet, snarere enn sorbitol. Ifølge Dr. Bret Lashner, en gastroenterolog og professor i medisin ved Cleveland Clinic, vil aspartam ikke medfører de samme fordøyelsesproblemer som sorbitol årsaker. Lashner anbefaler å sjekke etikettene på sukkerfri tyggegummi og andre sukkerfrie produkter du forbruker for å se om de inneholder sorbitol.

Extreme Vekttap

I en rapport publisert i British Medical Journal, Herbert Lochs, professor i indremedisin ved Humboldt-universitetet i Berlin og Juergen Bauditz, en gastroenterolog ved Universitetet i Berlin, beskrev hvordan to ivrige chewers av sukkerfri tyggegummi som inneholder sorbitol mistet en usikker mengde av vekt som et resultat av alvorlig diaré forårsaket av gummi. Mens mange mennesker, selvfølgelig, ønsker å gå ned i vekt, de alvorlige vekt tap i disse tilfellene, kombinert med andre tilknyttede fordøyelsesproblemer, forårsaket alvorlige helseproblemer. Pasientene er beskrevet i rapporten ble tygget omtrent 15 til 20 stykker av sorbitol inneholdende tyggegummi per dag, og var også spise en vesentlig mengde av sorbitol som inneholder godteri.