Mat å holde huden ung og rynkefri

March 23Huden er kroppens største organ og som resten av kroppen din må behandles godt og riktig næring for å være på optimal helse nivåer. Som Mark G. Rubin, MD, assisterende klinisk professor i dermatologi ved University of San Diego sier: "Huden din er en refleksjon av din underliggende helse, så god ernæring, få nok søvn, redusere stress, bor hydrert, etc., alle spille en rolle i å skape bedre hud. "

Antioxidant Rich Foods

Antioksidantrike matvarer bidra til å holde huden fri ser frisk, ung og rynke. Antioksidantrike matvarer inneholder grønne grønnsaker, bær, frukt og grønn te. Antioksidanter motvirke frie radikaler som dermed bidrar til å holde huden sunn.

Vann

Vann fukter huden ved fuktighetsgivende celler. Dette i sin tur bidrar til å hindre huden tørker ut og blir krøllete. Drikk rikelig med vann, rundt 6 til 8 glass per dag.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer bidra til å bekjempe rynker og holde huden ung. Disse hjelper til å holde cellemembraner intakt som tillater næringsstoffer som skal føres gjennom cellene. Essensielle fettsyrer finnes i matvarer som mandler, valnøtter, tunfisk, makrell og sardiner.

selen

Selen bekjemper frie radikaler og er et godt alternativ å ta hvis du blir ofte utsatt for solen. Selen bidrar til å bekjempe frie radikaler som følge av for mye sollys og dermed bidrar til å holde huden intakt. Selen er spesielt høy i Brasil nøtter.

Vitamin A og vitamin C

Vitamin A og vitamin C er vesentlige komponenter i å ha sunn hud. Innta disse vitaminer fra mat alene som du kan få for mange vitaminer fra kosttilskudd som kan ha negative effekter. Vitamin A finnes i matvarer som gulrøtter, brokkoli, grønnkål og søtpoteter. Vitamin C finnes i appelsiner, sitroner, lime, grapefrukt og poteter.