Virkningene av øl på hjernen

May 2

Virkningene av øl på hjernen


Studier har vist at inntak av en liten mengde øl kan ha positive helsemessige fordeler. Dette beløpet blir ofte hevdet, men de fleste eksperter sier at en til to glass om dagen er vurdert som moderat. Alkohol har en rekke virkninger på kroppen, og spesielt i hjernen. Hvis du bruker for mye alkohol, over moderat mengde, så kan du sette din helse i fare.

depressant

Den direkte effekten av alkohol på hjernen din er som et depressivt. Nervesystemet aktivitet reduseres når du bruker alkohol. Selv om mange mennesker blir pratsom og mer utadvendt mens forbruk av alkohol, er disse atferd relatert til hemming ikke til dempende effekt. Ikke bare er kroppen i en deprimert tilstand, men så er tankene dine. Ofte når du drikker for mye, kan du ha hukommelsestap og glemte hva som skjedde under drikking binge.

Oppførsel

Forbruket av øl påvirker en persons oppførsel. Hvordan en persons atferd påvirkes er unikt for hver enkelt. Noen mennesker får veldig livlig og pratsom, mens andre blir veldig grinete og rolig. Ofte stemningen at du er i før du drikker påvirker din oppførsel etter at du har et par drinker.

Reaksjonstid

Alkohol påvirker kroppens evne til å reagere. Siden det er en depressant, bremser det din kropp og måten den reagerer på en situasjon. Du kan miste din fysiske koordinering og din evne til å ta beslutninger. Av denne grunn er det viktig å ikke kjøre bil mens du drikker. Folk som drikker ofte og konsumerer store mengder alkohol har en tendens til å være risikotakere og er mer aggressive enn andre.

Hjerneskade

Alkoholikere og mennesker som konsumerer store mengder alkohol har en økt risiko for hjerneskade. Når du inntar alkohol med jevne mellomrom, er du tappe din hjerne av nødvendige næringsstoffer som den trenger. Hvis du ikke tillater hjernen din til å helbrede fra en drikke episode til den neste, vil du øke sjansene for å skade hjernen. Drikking kan også føre til alkoholforgiftning, noe som kan føre til koma og til slutt død.