CPAP maske Rengjøringsinstruksjoner

May 30

CPAP maske Rengjøringsinstruksjoner


Bruk av en CPAP-maskin - en forkortelse for Continuous Positive Airway Pressure - sørger for lett pusting med en konstant strøm av luft gjennom en maske som passer over nesen og munnen. Men din CPAP-maskin, spesielt masken, krever skikkelig rengjøring og desinfeksjon for å fjerne bakterier og bakterier som finner den fuktige miljøet et perfekt hjem. Rengjøring vil fjerne skitt og oljer, og desinfeksjon vil drepe bakteriene.

Bruksanvisning

1 Demonter CPAP-maskin i henhold til produktet retninger. Fjerne både masken og slangen fra maskinen; deretter koble hodeplagg og slangen fra masken. Disse må rengjøres daglig, men bør rengjøres som separate deler.

2 Vask hendene med varmt vann og en god antibakteriell såpe. Gni hendene sammen i minst to minutter, betaler oppmerksomhet til mellom fingrene og begge sider av hendene. Rengjøring hendene etter demontering CPAP enheten hindrer eksisterende bakterier fra å overføre tilbake.

3 Klargjør en vask eller bolle full av varmt vann blandet med noen dråper mild, klar væske oppvaskmiddel - nok til å produsere såpeskum. Dypp en myk, ren vaskeklut i såpevann, vri kluten ut, tørk forsiktig ned masken, hodeplagg, og utsiden av slangen med kluten. Vask over hvert område et par ganger for å være grundig.

4 Dypp en ende av CPAP slangen inn i såpevann: Deretter løfter det, for å gjøre løsningen kjøres gjennom røret og ut i andre enden. Gjenta flere ganger, for å sikre at hele lengden har vært godt spylt med såpeskum.

5 Skyll masken montering og rør godt med varmt vann. Re-vaske noen stykker som forblir skitten eller fet. Air tørke alle brikkene, henger dem i et område unna direkte sollys, noe som forverres plast stykker.

6 Desinfiser masken og rør en gang i uken. Bland hvit eddik med varmt vann i et 50:50 forhold. Plasser brikkene i løsningen og la dem trekke i 20 til 30 minutter. Løfte den ene ende av røret, og tillate desinfeksjonsløsningen for å løpe ut i den andre enden flere ganger under utjevningsprosess.

7 Skyll desinfisert stykker, en om gangen, under rennende varmt vann. Skyll i tre til fem minutter per stykke. Legg dem til tørk på en frisk, ren klut eller henge dem bort fra direkte sollys.

8 Rengjør og desinfiser andre CPAP komponenter i henhold til planen. Den luftfukter reservoaret bør vaskes og desinfiseres etter masken stykker, andels og engangsfiltre, hvis brukt, krever en ukentlig rensing.

Hint

  • Inspiser masken og slangen, sammen med andre komponenter, med hver vask; erstatte umiddelbart hvis du oppdager sprekker eller herdede materialer.