Hva er forskjellen mellom Chelated Zinc & amp; Sink gluconate?

January 12
Hva er forskjellen mellom Chelated Zinc & amp; Sink gluconate?

Sink er et mineral som er viktig for helsen din. Sink finnes i kosttilskudd er ofte kombinert med andre forbindelser, herunder glukonat eller aminosyrer. Disse modifiserte former av sink er utformet for å bli absorbert bedre, selv om det ikke er kjent hvilke former for sink er best absorberes av fordøyelseskanalen. Forskjellen mellom chelatert sink og sink gluconated er identiteten av de andre molekyler bundet til sink. Snakk med legen din før du bruker noen form for sink supplement.

Sink og helse

Sink er et spor mineral som bidrar til å opprettholde helsen til mange av kroppens systemer. Sink er viktig for funksjonen til over 100 spesielle proteiner kjent som enzymer, som er nødvendig for å øke hastigheten på kjemiske reaksjoner i kroppen. Sink er også nødvendig for å holde cellemembraner sterk, og det påvirker hvordan kroppen bruker DNA. Kosttilskudd med sink brukes ofte til å styrke immunforsvaret mot virussykdommer, som for eksempel forkjølelse.

absorpsjon

Sink er noen ganger i kombinasjon med andre stoffer for å forbedre dets absorpsjon av fordøyelseskanalen. "Chelatering" er en prosess i hvilken flere molekyler som er festet til en sentral molekyl, slik som sink. Chelated sink er ofte knyttet til aminosyrer, en kombinasjon som stimulerer sink absorpsjon. Sink gluconate består av sink med et vedlagt gluconate molekyl, også til rette for sink absorpsjon. Glukonat er et naturlig forekommende molekyl som produseres på grunn av visse kjemiske reaksjoner som involverer glukose. Det er ingen avgjørende vitenskapelige data som til hvilken form er bedre absorbert, men begge typer er bedre absorbert enn rent elementært sink.

andre egenskaper

Sink gluconate er mer vanlig i kosttilskudd som markedsføres direkte til forbrukere i motsetning til sink kosttilskudd brukes i forskning. Mange forskere foresinksulfat, fordi den inneholder en høyere mengde av sink per vekt. Chelated sink er relativt ny på markedet, og det er mindre informasjon om sikkerheten og effektiviteten. I tillegg er det forskjellige typer chelatert sink basert på antallet og typen av aminosyrer bundet til sink.

Sikkerhet

Selv om sink er et viktig mineral for kroppen din, kan det være farlig å konsumere sink kosttilskudd. Kvalme, oppkast og magesmerter er blant akutte symptomer på en sink overdose, som kan oppstå med doser mellom 225 og 450 mg sink. Kronisk sink overdosering kan også forstyrre intestinal absorpsjon av kobber, noe som resulterer i en kobber-mangel. Den maksimale anbefalte mengden sink hver dag for voksne er 40 mg.