Hvordan forbedre sirkulasjon med sokker

March 12

Dårlig sirkulasjon i føttene og leggene oppstår fra en gruppe tilstander som kalles perifer vaskulær sykdom. Ifølge ePodiatry er perifer vaskulær sykdom oftest forårsaket av aterosklerose (åreforkalkning), som fører til at veggene i vener og arterier å stivne og begrenser blodstrømmen til ekstremiteter. Dårlig sirkulasjon i de nedre ekstremiteter kan også være forårsaket av nedsatt mobilitet. Sokker kan bedre blodsirkulasjonen i føttene på flere måter ..

Bruksanvisning

1 Unngå iført sokker med tettsittende plastbånd, velger sokker med løstsittende band i stedet. Iført trange sokker kan constrict blodtilførselen til føttene og gjøre sirkulasjon verre.

2 Bruk sokker når føttene er kaldt, spesielt om vinteren. Dårlig sirkulasjon kan gjøre føttene føles kalde, men iført sokker for å holde dem varme i løpet av dagen og i sengen bidrar til å holde dem varmere. Når føttene er varme blodet flyter lettere, noe som kan øke blodsirkulasjonen til føttene.

3 Ta kontakt med legen din om hvorvidt kompresjonsstrømper vil være nyttig for deg. Ifølge VEIN katalog, blir kompresjonsstrømper laget av et av et sterkt materiale og er uteksaminert fra foten til kneet eller låret, blir strammere ved foten og løsne som de beveger seg opp på leggen. De kompresjonsstrømper sette en klemme press på leggmusklene. Trykket oppfordrer blodet til å strømme tilbake til hjertet og forbedrer blodsirkulasjonen.

4 Innkjøpskompresjonsstrømper basert på type, klasse og størrelse anbefalt av legen din. De kommer i mange forskjellige merker, stiler og farger.

5 Bruk din kompresjonsstrømper i løpet av dagen som foreskrevet av legen din, men fjerne dem om natten. Siden føttene er hevet mens du er i seng, er det ikke nødvendig å bruke kompresjonsstrømper, og du kan la føttene puste og hvile uten restriksjoner.

6 Bruk din kompresjonsstrømper under trening og under arbeidet hvis du er pålagt å være på føttene mye under ditt skift. Langvarig stående kan føre til at føttene til å hovne opp mer som kan begrense blodstrøm mer. Iført kompresjonsstrømper under fysisk aktivitet vil bidra til å holde blodet flyter i ekstremiteter og bidra til å holde hevelsen ned.

Hint

  • Regelmessig mosjon bidrar til å holde blodet flyter og er en nøkkel til å forbedre dårlig sirkulasjon.
  • Kontakt lege før bruk kompresjonsstrømper.
  • Hvis du har dårlig blodsirkulasjon i føttene sjekke dem ofte for eventuelle skader, og ta kontakt med legen din dersom du merker noen kutt og skrubbsår som ikke helbredende.