Recovery Time for Vein Surgery

February 4

Recovery Time for Vein Surgery


Vein kirurgi kan referere til enten varicose vein fjerning, ofte kalt vene stripping og ligation, eller edderkopp vene sclerotherapy. Varicose vein fjerning og sclerotherapy for edderkopp årer er ulike prosedyrer, men utvinning tid og utfall er like.

poliklinisk Recovery

Enten vein kirurgi behandler åreknuter eller edderkopp årer, vil prosedyren vanligvis være en poliklinisk prosedyre - noe som betyr at du ikke vil bli på sykehuset over natten. Når anestesi slites av, og din lege har skikkelig bandasjert injeksjon eller innsnitt området, vil du bli ryddet for å vende hjem for å bli frisk. Selv om vein kirurgi er i de fleste tilfeller en mindre prosedyre, er det svært viktig at du sørge for å ha noen andre stasjonen eller transportere deg hjem.

Komme på føttene

Komme på føttene er en viktig del av helbredelsesprosessen, fordi gang letter blodstrømmen gjennom venene i bena. Legen din vil gi deg retningslinjer for å gå basert på dine spesifikke prosedyren, men generelt pasienter oppfordres til å begynne å gå i løpet av timer etter behandling. Omfattende trening, anstrengende løft og huk er ikke oppmuntret den første uken etter inngrepet.

Iført støtte plagg

Vein kirurgi utvinning er like mye om hvordan du ser ut som hvordan du føler deg. For å redusere blåmerker, slitasje alle lege-anbefalte plagg som støtte slange eller støttebandasjer for hele utvinning perioden. Støtte plagg er vanligvis foreskrevet for tre til seks uker etter behandling.

Sittende og stående

Fordi blodstrømmen er så viktig etter vein kirurgi, ikke sitte eller stå i mer enn to timer for de første fire ukene etter behandling. Hvis jobben din krever at du sitte eller stå i lange perioder, ta pauser når hver time for å gå rundt og få bena i bevegelse.

Hvordan vil du se?

Blåmerker og misfarging kan vare i opptil åtte uker, og noen ganger lenger avhengig av behandlingen. Spider vene sclerotherapy krever ofte to eller flere behandlinger før merkbare resultater er oppnådd. Vein stripping og ligation krever bare én behandling per vene, men kan ta lengre tid å vise synlige resultater.

Forebygging New åreknuter

Selv om vein kirurgi kan være en svært vellykket prosedyre, ikke behandling av aktuelle varicose og edderkopp årer ikke hindre nye tilfeller av vein formasjoner. Snakk med legen din om å spise og mosjonsvaner som kan hjelpe deg med å holde jevn, plettfritt ben.