Hvordan kan jeg overvinne frykt for å kommunisere og møte nye mennesker?

February 27Sosial fobi, vet også som sosial fobi, er en intens frykt for å sette deg inn i en sosial situasjon som kommer til å få deg til å bli kritisert, dømt eller flau. For deg, kan sosiale situasjoner være så intens at du kan få angst bare ved å tenke på dem. Ifølge HelpGuide, er sosial angst den tredje største psykologisk problem i verden i dag. Symptomer inkluderer skjelving eller risting, rødmende, rykninger, klamme hender, skjelven stemme, rask pust, tørr munn og magesyke eller kvalme. Heldigvis kan du øve teknikker som vil bidra til å redusere noen av angst symptomer.

Bruksanvisning

1 Sitt med ryggen rett med en hånd på magen og den andre på brystet. Pust dypt inn gjennom nesen i fire sekunder. Brystet skal bare flytte litt og du skal føle magen stige. Hold pusten i to sekunder. Pust sakte gjennom munnen i seks sekunder. Magen skal flytte og brystet svært lite. Gjenta to ganger og fokusere på stødig pust. Øv denne øvelsen for å redusere de fysiske symptomene på angst som svimmelhet, økt hjertefrekvens, muskelspenninger og hyperventilerer.

2 Identifiser negative tanker. Slike tanker kan være "Jeg kommer til å høres dum", "Jeg kommer til å gjøre noe pinlig eller si noe dumt», «De kommer til å tro at jeg er stygg eller grov" eller "jeg kommer til å gjøre meg selv ser dårlig uansett hva jeg sier eller gjør. "

3 Analyser og utfordre dine negative tanker. Spør deg selv spørsmål: "Vil denne personen egentlig dømme meg negativt?" Selv om jeg synes sjenert og nervøs, folk vil dømme meg på en dårlig måte for det "Disse spørsmålene kan hjelpe deg med å erstatte negativ tenkning med en mer positiv måte å se? på ting som utløser angst.

4 Gradvis møte frykten. Bruk trinn én, to og tre for å holde deg rolig. Ta en venn du kjenner og stoler på en sosial sammenkomst. Dette er et lite skritt å ta for å bygge din selvtillit og mestring. Snakk med en ny person etter at du blir mer komfortabel i en sosial situasjon. Fokus på positiv tenkning.

Hint

  • Disse trinnene ta tid, så ikke rush å møte frykten din med en gang. Dette kan føre til en backfire og forsterke din angst.