om Ftalater

May 26

om Ftalater


Ftalater er en gruppe av kjemikalier som benyttes ved fremstilling av plast som myknere. De tilsettes til plastmaterialer for å få dem til å vare lenger og / eller foreta andre plast mer fleksibel. De finnes i mange produkter, inkludert barneleker, personlig pleie, treverk, medisinsk utstyr og vinylbelegg.

betraktninger

Folk blir jevnlig utsatt for ftalater ved hjelp av produkter som inneholder kjemikalier, puste ftalat forurenset luft, blir behandlet med ftalat-holdig utstyr og / eller bor i umiddelbar nærhet til et produksjonsanlegg som bruker ftalater. Kvinner har en høyere rate av eksponering for ftalater som de finnes i kosmetiske produkter (de gjør neglelakk mindre sprø og redusere stivhet i hårspray), deodoranter og dufter at kvinner bruker på daglig basis. PVC medisinske anordninger er også en kilde til ftalater.

effekter

Effekter av eksponering for ftalater som gruppe er egentlig ikke fullt ut forstått. Imidlertid eksponering til bestemte ftalater slik som di-nibutyl ftalat har vist seg å påvirke den utviklingsmessige og reproduktive system. The National Toxicology Program oppført et annet ftalat, Di- (2-ethyhexyl) ftalat som en forbindelse som er "rimelig forventet å være menneske kreftfremkallende". Dette kjemikaliet har blitt implisert i problemer i utviklingen av det mannlige kjønnsorganer. Di- (2-ethyhexyl) har blitt brukt i puste rør for nyfødte barn og har vist seg å påvirke utviklingen av det mannlige kjønnsorganer. Generelt sett, helseeffekter er avhengig av hvor mye en person utsettes for, type av ftalat og alder eller tidspunktet for eksponeringen.

Egenskaper

Det finnes tester tilgjengelig som kan avgjøre om du har vært utsatt for spesielle ftalater; de tester enten blodet for ftalat eller urinen for metabolitter. Strukturen av de mer vanlig brukte mykgjørere er i utgangspunktet en ester (en ftalat-gruppe bundet til en ester). De fleste er fargeløse væsker med en svak lukt som er uløselige i vann.

Forebygging / løsning

Ftalater blir helsemessige problemer når de kommer i kontakt med kroppsvæsker, som er grunnen til at deres bruk som blodposer og plast medisinske rør blir avhørt. En gang i kroppen, er ftalater lagret i fettvevet, noe som implisere dem som kreftfremkallende. I en 1998 studie utført av US Consumer Product Safety Commission konkluderte med at bare et fåtall av barna som spilte med biteringer eller rangler som inneholdt ftalater var på eksponering risiko, hovedsakelig på grunn av mengden av kjemiske inntak. Etter ytterligere testing, 10 år senere utstedte Kommisjonen et forbud mot salg av leker som inneholdt visse ftalater og nasjonale forhandlere som Wal-Mart og Toys R Us har allerede oppfylt ved å trekke sin ftalat som inneholder leker hyllevare.

Betydning

Ifølge CDC, 5 prosent av kvinner i fruktbar alder viser nivåer av forurensning av ftalater, spesielt DBP, noe som har vist seg å forstyrre normal utvikling hos guttefostre. Det er imidlertid fortsatt for vanskelig å fortelle om forbrukere bør være veldig bekymret for bruk og eksponering for ftalater på grunn av begrenset forskning og funn.

Historie

Myknere har vært i bruk siden midten av 1800-tallet med tillegg av lakserolje til cellulose nitrat. Det var ikke før tidlig på 1900-tallet at ftalater ble innført som et mindre giftig alternativ til de tidligere myknere brukt. Som det viser seg at det er en pågående debatt om giftigheten av ftalater og farene som de utgjør.